När är Googles födelsedag | & amp; Varför är människor förvirrade?

0 Shares

Det är väldigt svårt att föreställa sig ens en enda dag utan Google, med sina produkter och tjänster så djupt inlagda i många människors vardag. Men även då vet de flesta inte när är Googles födelsedag? Så är du en av dem? Om ja, oroa dig inte för idag delar vi datumet för Googles födelsedag och också hur det blev så populärt att ordet ”Google” fortsätter att användas som verb för att söka på Internet. För närvarande firar Google sin födelsedag den 27 september.

När är Googles födelsedag

När är Googles födelsedag |  & Varför är människor förvirrade?

1995 träffades Google Founders först i Stanford

1995 bestämde sig en av Googles grundare Larry-sidan för att gå på Stanford för grundskolan. Vid den tiden var Sergey en andraårsstudent. De är båda inte omedelbara vänner – även båda tyckte att den andra var motbjudande. Men även då tänkte de bli vänner och senare debatterade de varandra till partnerskap. Så började två unga gymnasieelever samarbeta om ett nytt sökmotorprojekt.

Läs också: – Så här aktiverar du Reddit NSFW-innehåll på Reddit

1996 började båda Google-grundarna arbeta med den nya sökmotorn som kallades Backrub.

När är Googles födelsedag |  & Varför är människor förvirrade?

I januari 1996 började Larry-sidan arbeta med ett nytt sökmotorprojekt som kallas Backrub. Vid den tiden är Backrub-sökmotorn ett sätt att översätta citatidén till det växande Internet. Men senare tänkte Larry page utveckla en sökmotor och båda insåg att detta skulle bli en fantastisk konsumentmotor.

Läs också: – Hur du gör ditt internet snabbare

Tidigare visar alla sökmotorer sidor beroende på hur många gånger ett visst nyckelord används på den sidan. Men Larry och Sergey använde en innovativ metod för att visa sökresultat efter relevans. Denna innovativa algoritm fick namnet Page Rank. Efter det döptes Backrub om till Google och båda bestämde starten “Google” som en start. Ordet Google härstammar från ordet “Googol” vilket betyder ett tal som representeras av ett följt av hundra nollor.

Google lanserades

När är Googles födelsedag |  & Varför är människor förvirrade?

Domänen www.google.com registrerades 1997, men Google började göra sin verksamhet i september 1998. Generellt använder Google året 1998 som startdatum för att beräkna deras ålder. Men som vi vet att den hade startats av båda utvecklarna 1995. Av de flesta kontona var Googles officiella öppningsdag den 7 september, men Google flyttade detta datum till den 27 september.

Så lång historia, Google-födelsedag kan hävdas som den 7 september, men Google firar officiellt den 27 september 1998. Vi är säkra på att det kan finnas någon specifik anledning till den 27: e, men allt som är viktigt är att Google kom 1998 och det har varit en fantastisk rida sedan dess.

Slutsats

Så, så lanserade och blev Google världens största sökmotor. Jag hoppas att det här inlägget hjälpte dig att få den information du letar efter. Om det här inlägget hjälpte dig, så gilla, kommentera och dela det med dina vänner, familj och släktingar.

0 Shares