När Windows 10 April 2018 Update (1803) når tjänstens slut, driver Microsoft maj 2019 Update

0 Shares

Windows 10 skrivbordsbakgrund

Microsoft utfärdar en automatisk uppdatering till Windows 10 maj 2019-uppdatering för alla som fortfarande använder version 1803 av operativsystemet.

Home och Pro-utgåvorna av Windows 10 April 2018 Update har nu nått slutet av tjänsten, och Microsoft är angelägen om att användare ska uppgradera till en nyare version så att de kan fortsätta att få säkerhetsuppdateringar.

Se även:

Detta borde inte komma som en överraskning. Slutet på supportdatum för version 1803 har varit känt under ganska lång tid, och bara förra månaden utfärdade Microsoft en varning till alla som fortfarande använder uppdateringen från april 2018 att det var dags att komma runt uppgraderingen.

Men medan Microsoft är angelägen om att människor ska uppgradera, driver företaget inte saker för aggressivt – åtminstone för tillfället. Det kommer inte att ske någon tvångsuppgradering till Windows 10 maj 2019-uppdatering (i strikt mening), eftersom användarna kan välja när uppdateringen installeras.

I ett tillkännagivande publicerat till Windows meddelandecenter säger Microsoft:

Windows 10, version 1803 Home- och Pro-utgåvor har nått slutet av tjänsten

Windows 10, version 1803 (uppdateringen från april 2018) Home och Pro-utgåvorna har nått slutet av tjänsten. För Windows 10-enheter som är på eller inom flera månader efter att tjänsten är slut kommer Windows Update automatiskt att initiera en funktionsuppdatering (med användare som har möjlighet att välja en lämplig tid); hålla enheterna stödda och ta emot månatliga uppdateringar som är viktiga för enhetssäkerhet och ekosystemhälsa.

Den som behöver mer information uppmanas att titta på faktabladet för Windows livscykel.

Bildkredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares