Nästan 200 000 appar är inte redo för iOS 11

0 Shares

Mobilappar för iPhone-smarttelefoner

Även om Apple släppte den första iOS-enheten med en 64-bitars processor för tre och ett halvt år sedan, finns det fortfarande nästan 200 000 titlar i App Store som inte har optimerats för dessa iPhones och iPads. Och det kommer snart att bli ett stort problem för både utvecklare och användare.

Från och med nästa version av iOS planerar Apple att släppa stöd för appar som inte uppdateras för att stödja 64-bitars iPhones och iPads, ett drag som förväntas påverka cirka 187 000 titlar baserat på en Sensor Tower-rapport.

Rapporten, som är baserad på App Intelligence-data, listar spel som den mest drabbade kategorin av appar, med över 38 000 inkompatibla titlar – eller cirka 20 procent av de titlar som inte stöds. I andra änden av spektrumet finns shoppingappar, varav endast 352 inte har uppdaterats för 64-bitars iOS-enheter.

Som konstaterats av Sensor Tower har Apple inte tillåtit utvecklare att skicka in appar utan 64-bitars support sedan 1 januari 2015. När det gäller uppdateringar för befintliga appar var tidsfristen den 1 juni 2015. Så i princip de 187 000 titlarna. har inte uppdaterats på nästan två år, baserat på den informationen.

Apple har inte anfört varför iOS-appar som inte är optimerade för 64-bitars iPhones och iPads inte kommer att fungera i nästa version av sitt mobila operativsystem, men det verkar som om prestandafrågor har något att göra med det.

Apple gjorde sitt beslut känt förra månaden, via en iOS 10.3 beta, men innan det förhandsversion släpptes användarna att “den här appen kan sakta ner din iPhone”, enligt Mashable, när de försökte köra en app som inte stöder 64 -bit iOS-enheter.

“Det är troligt att Apple syftar till att minska” uppblåsthet “och öka prestandan för framtida iOS-versioner på nya 64-bitars enheter med detta (potentiella) drag,” förklarar Sensor Tower.

Om du använder en av dessa 187 000 titlar finns det en mycket god chans att du måste hitta en ersättningsapp när iOS 11 (eller vad nästa version av iOS kommer att kallas) kommer ut. När allt kommer omkring, om en utvecklare inte har uppdaterat en app på nästan två år, är det osannolikt att det kommer att ske under de följande månaderna.

Fotokredit: Twin Design / Shutterstock.com

0 Shares