Nästan hälften av ägarna av Samsung Galaxy Note vill byta till Apple iPhone 7

0 Shares

ladyshock

Imorgon är den stora dagen – Apples produktevenemang i september. Medan det förmodligen presenteras mer än en produkt – kanske till och med nya MacBooks – är den mest förväntade enheten iPhone 7.

Är Apple-fanatiker de som är mest glada över den nya iPhone? Inte nödvändigtvis. Enligt en ny studie från Market Strategies (kallad “iPhone 7 Market Landscaper”) uttryckte faktiskt nästan hälften av Samsung Galaxy Note-ägarna intresse för att eventuellt byta till Apples iPhone 7.

“När striden värms upp mellan Apple och Samsung avslöjar en ny studie genomförd av Market Strategies International att 33 procent av alla Samsung-ägare visar köpintresse för den efterlängtade iPhone 7. Mer intressant är att nästan hälften (45 procent) av Galaxy Note-ägarna uttryckt intresse för den nya iPhone, mer än någon annan Samsung-enhetsanvändare. Med så många Samsung-användare som överväger iPhone 7 är Apple väl positionerat för att skaffa kunder bland utmaningar med den nyligen lanserade Galaxy Note 7, säger Market Strategies.

Greg Mishkin, vice vd, forskning & konsultation, Market Strategies förklarar, “våra samtal med kunder avslöjar en stark sannolikhet för att Samsung Note-användare är mogna för att övergå till Apple. Samsungs senaste utgåvor är en stor välsignelse för Apple, precis som många skrev av iPhone 7 släpp som obetydlig “.

Microsoft PowerPoint - iPhone 7 Market Landscaper_Final.pptx

Överraskande, som sett ovan, varierar befintliga iPhone- och Galaxy Note-användare ganska mycket från sin nästa smartphone. Till exempel vill båda grupperna ha bättre batteritid, men det finns fler iPhone-användare som vill ha den förbättringen. Detta är förståeligt, eftersom batteriets livslängd på iPhone 6s kan vara lite nedslående – Plus-varianten är dock fenomenal i detta avseende. Galaxy Note-användare skulle sannolikt välja Apples plusvariant om de bytte, eftersom dess skärmstorlek bättre än Samsungs phablet.

Företaget delar följande nyckelfynd från sin studie.

Batteri: 80 procent av nuvarande iPhone-användare och 60 procent av nuvarande Samsung-användare vill ha ett längre batteri än någon annan funktion.

Impregnering: Även om 74 procent av nuvarande iPhone-användare och 56 procent av Samsung-användare är intresserade av en vattentät iPhone 7, vill bara 16 procent av iPhone-användare och 8 procent av Samsung-användare se hörlursuttaget bort, en förändring som Apple hade funderat på nästa iPhone-release.

Trådlös laddning: 64 procent av Apple-användare och 46 procent av Samsung-användare hoppas på den här funktionen på nästa iPhone.

Minne: 58 procent av iPhone-ägarna och 44 procent av Samsung-ägarna noterade mer minne som en intressant egenskap.

Skärmstorlek: Medan 61 procent av iPhone-användare som för närvarande har en stor skärm (dvs. iPhone 6 / 6S Plus) rapporterar att de vill ha en ännu större skärm, vill bara 30 procent av personer med äldre iPhones (dvs. iPhone 5S och tidigare) större skärmar.

Det finns en god möjlighet att Samsungs batteriproblem och återkallande med Not 7 ökar önskan att byta till iPhone 7. Ingen vill trots allt ha en enhet som potentiellt kan spränga och orsaka en husbrand. Ägare av tidigare noteringsmodeller kan stängas av till varumärket som ett resultat. Som studien antyder kan Apple titta på stora iPhone 7-efterfrågan från fruktade Notanvändare som söker säkerhet över varumärkeslojalitet.

Är du en Galaxy Note-användare som byter till iPhone 7? Berätta för mig i kommentarerna.

Fotokredit: Dan Kosmayer / Shutterstock

0 Shares