Nej, Google har inte gett upp tabletter! Skyll på ett fel för förvirringen

0 Shares

Googles logotyp och Android-huvud

Igår – efter det plötsliga och oförklarliga försvinnandet av avsnittet Tabletter på Android-webbplatsen – undrade vi, som många andra, om Google gick helt bort från surfplattor.

Idag vet vi att svaret är “nej”. Avsnittet har återkommit efter dess tidigare försvinnande handling, och ett fel har blivit klandrat … men inte alla är övertygade.

Se även:

Den korta semestern som togs i avsnittet Tabletter ledde till stora spekulationer om att Google var redo att lämna Android-surfplattor till Samsung. Nu är det tillbaka, folk är fortfarande förvirrade över vad som händer.

På Twitter förklarade Googles SVP för plattformar och ekosystem för Android, Chrome, Chrome OS och Play, Hiroshi Lockheimer:

Men som många konstaterar, även om tablettavsnittet kanske är tillbaka, har det försummats något. Som svar på Lockheimer konstaterade Artem Russakovskii från Android Police att det finns väldigt få tabletter på webbplatsen, och de som finns där är otroligt gamla:

Det är värt att notera att jag ser ännu färre tabletter – faktiskt bara två: Samsung Galaxy Tab S2 8.0 och Sony Xperia Z4, som båda kör Marshmallow.

Det är svårt att säga vad som händer här. Genom att återuppliva tablettavsnittet på Android-webbplatsen kan Google säga att det inte har gett upp enheterna, men samtidigt ger företaget dem knappast en hel del kärlek heller.

Bildkredit: Asif Islam / Shutterstock

0 Shares