Nej, Microsoft tar inte bort AutoLogin från Windows 10 version 2004

0 Shares

Windows Insiders som uppgraderade enheter som kör Insider Builds av operativsystemet Windows 10 till den senaste versionen, Windows 10 build 19033, kanske har märkt att alternativet att logga in automatiskt inte längre är tillgängligt.

Automatisk inloggning är ganska användbar under vissa omständigheter; Jag använder funktionen på alla mina enheter för att logga in snabbare. Enheterna är helt krypterade och huvudlösenordet måste anges under start innan Windows ens laddas.

Funktionen är också användbar i Enterprise-miljöer om användarkonton används på enheter som inte är länkade till en specifik anställd.

Sergey över på Winaero märkte att alternativet att logga in automatiskt på en Windows 10 version 2004-testenhet blockerades efter att han installerade den nya versionen.

Windows-administratörer kan inaktivera kravet att användare behöver skriva ett användarnamn och / eller lösenord när de loggar in på systemet.

Så här görs det:

    Använd Windows-R för att öppna Run-menyn. Skriv netplwiz och tryck på Enter-tangenten. Windows laddar ett fönster som visar alla tillgängliga användarkonton (som skapades manuellt). Kryssrutan “Användare måste ange ett användarnamn och lösenord för att kunna använda den här datorn” avgör om användare behöver skriva lösenordet (markerat) eller inte (avmarkerat).

Kryssrutan visas inte längre i menyn och Sergey antog att Microsoft måste ha tagit bort den från byggnaden. Våra kollegor på den tyska webbplatsen Deskmodder bekräftade att alternativet inte längre var närvarande för vissa användare men inte för alla.

Antagandet att Microsoft körde ett AB-test gjorde rundorna men det visade sig vara felaktigt efter ytterligare grävning.

Det visar sig att tillgängligheten för kryssrutan är länkad till Windows Hello:

Om Windows Hello är aktiverat visas inte kryssrutan längre. Om Windows Hello är inaktiverat är kryssrutan synlig.

Windows-användare som vill vara inloggade måste automatiskt se till att Windows Hello är inaktiverat på enheten eftersom de inte kan använda den vanliga metoden för att aktivera automatiska inloggningar längre.

Sergey konstaterar att det fortfarande finns ett alternativ men det kräver redigering av registret. Metoden är inte säker eftersom den kräver att lösenordet i ren text läggs till i registret:

    Öppna Registerredigeraren i Windows. Gå till HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Winlogon Skapa eller modifiera strängvärdet AutoAdminLogon och se till att värdet är inställt på 1. Skapa eller modifiera ett strängvärde som heter DefaultUserName och ange användarnamnet som du vill vara inloggad automatiskt som värdet. Skapa eller ändra ett strängvärde som heter DefaultPassword och lägg till kontolösenordet som värdet.

Nu är du: Loggar du in automatiskt på dina enheter? Hur loggar du in?

Bildkredit: Agenturfotografin / Shutterstock

0 Shares