Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS Kaffemaskingranskning

0 Shares

Nescafé har tagit över kök och kontor under en längre tid och med goda skäl. De är mycket bra på att återskapa den kaffesmaken som du vanligtvis hittar från din lokala Starbucks eller Costa. Det finns många olika maskiner i deras sortiment, och vi har redan lyckats se Dolce Gusto Eclipse, så vi trodde att vi skulle kolla in en av deras billigare maskiner, Docle Gusto Piccolo XS.

nescafe dolce gusto piccolo xs kaffemaskin

Maskinen är mycket mindre än vad vi har sett tidigare från Nescafé och kommer inte att ha några problem alls att klämma in i ett litet hörnutrymme på din köksbänk, bara sitta på (H) 27cm x (B) 10cm x (D ) 24cm. Vårt kom i svart, men det finns flera färger du kan välja bland inklusive vitt, och den lilla detalj som du hittar bakom koppen finns också i flera olika färger.

nescafe dolce gusto piccolo xs kaffemaskin

När det gäller installation är det extremt enkelt. Vattentanken på baksidan är avtagbar så att du enkelt kan komma till en vattenkran och den måste fyllas upp till MAX-linjen. När den är full kläms den tillbaka på maskinens baksida. Se till att tanken är hakad över läppen. Det finns bara ett sätt det kan gå in, och du vet när det är för att det känns låst.

nescafe dolce gusto piccolo xs kaffemaskin

På toppen finns en brytare där du väljer om du vill ha varmt eller kallt vatten. Det är väldigt grundläggande jämfört med pekpanelen som finns på Eclipse, vilket verkligen är den största hindren för denna maskin.

Pods går in på framsidan av Piccolo XS. Lyft upp den övre panelen för att lossa patronhållaren och den kan lätt tas bort. Pods går på ett sätt. När du fäster podsbrickan tillbaka i maskinen, tränger den övre luckan igenom podden, så var inte orolig med lite kraft här. Det är styvt men bryter inte under lite tryck.

nescafe dolce gusto piccolo xs kaffemaskin

Att göra en kaffe på Piccolo XS känns mycket som gissningsarbete, där som med Eclipse kan du välja den exakta mängden vatten poden behöver. Här förlitade jag mig på guiden för vattenmängder som Nescafé gav mig. Min Caramel Machiato behövde 30 sekunder varmt vatten genom mjölkbågen och ytterligare 15 sekunder genom kaffebågen.

För det mesta smakade kaffet okej, om det var lite vattnigt som jag lägger ner till användarfel. Dolce Gusto Piccolo XS kommer definitivt att genomföra ett försök och felläge innan du hittar mängden vatten som passar dig.

Men Dolce Gusto Piccolo XS kan hittas online för cirka £ 60-märket där som Eclipse kan hittas till £ 100 plus. Så det finns en kompromiss där. Dolce Gusto Piccolo XS är mycket välbyggd, behåller fortfarande sitt snygga utseende och kan fortfarande leverera de barista-eska kaffesmaken som vi har förväntat oss från dina lokala kaffekedjor. För mer information, gå till webbplatsen Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS.

0 Shares