NetMarketShare: s granskade siffror visar att Windows 10 stänger in på Windows 7

0 Shares

NetMarketShare rapporterar om läget på marknaden för stationära operativsystem den första dagen i varje månad, och det har länge visat att Windows 10 ligger efter Windows 7. Detta står i skarp kontrast till siffrorna från det rivaliserande analytikföretaget StatCounter som berömt hade Windows 10 förbi sin föregångare tillbaka i januari.

Den här gången tog NetMarketShare några dagar extra att presentera sina siffror för juni, men efter en granskning, där siffrorna förändrades avsevärt, är de äntligen tillgängliga och ger intressant läsning.

SE ÄVEN:

I maj ökade Windows 10 med 0,93 procentenheter för att ge det nya operativsystemet 34,74 procent. Under samma tidsram förlorade Windows 7 1,78 procentenheter för att sätta den på 41,79 procent. Juni-siffrorna visar Windows 10: s andel växer med 0,97 procentenheter för att ge den 35,71 procent. Windows 7 förlorade 0,05 procentenheter för att sätta det på 41,74 procent.

Det lämnar Windows 7 bara 6,03 procent före utbytet.

Siffrorna före granskningen visade att Windows 7 växte avsevärt medan Windows 10-andelen knappast förändrades. Omvandlingen av förmögenhet kommer utan tvekan att irritera vissa, men det är bra att företaget tog sig tid att kontrollera sina siffror eftersom det tidigare har ställts frågor om NetMarketShares noggrannhet.

På andra håll förlorade Windows 8.1 0,41 procentenheter i juni och ligger nu på 4,95 procent. Windows XP, som fick andel i maj, var den största förloraren i juni efter att ha tappat 0,96 procentenheter. Den har nu en andel på 4,08 procent.

Fotokredit: Kaspars Grinvalds / Shutterstock

0 Shares