Niantic har meddelat att det samarbetar vidare med Nintendo för att få fler augmented reality-titlar till mobilen. Det första spelet som kommer från detta utökade partnerskap kommer att tema kring Nintendos bedårande Pikmin-franchise, och det förväntas komma senare i år. Detta blir det första spelet från Niantic’s Tokyo Studio, och fler titlar planeras för framtiden.

Liksom de flesta meddelanden om mobilspel har varken Nintendo eller Niantic något att faktiskt visa idag. Inga trailers, inga skärmdumpar, bara hjältebilden ovan som innehåller en gåande person och lite Pikmin. Det enda vi vet, det kommande Pikmin-spelet från Niantic kommer att uppmuntra att gå, så spelet kommer helt klart att erbjuda Niantic’s augmented reality-teknik, som är grunden för alla befintliga Niantic-spel hittills, så detta kommer inte riktigt som en överraskning .

Helst kommer ytterligare information om de andra spelen / apparna som Niantic arbetar med som en del av detta nya Nintendo-partnerskap att ges vid ett senare tillfälle, men om du vill få några uppdateringar om den kommande Pikmin-titeln kan du förregistrera dig via den officiella webbplatsen.

Niantics mystiska Pikmin-app går in i tidig åtkomst i Singapore

Idag har Niantic twittrat att dess mystiska Pikmin-baserade mobilapp har ingått tidig åtkomsttestning i Singapore. De som bor i regionen som vill delta i denna testning kan registrera sig för åtkomst på officiell hemsida. Tydligen uppmuntrar Niantic aktivt spelare från att dela skärmdumpar och videor av appen genom att använda ett unikt ID för varje användare som har tillgång. Så för närvarande finns det fortfarande mycket som är okänt om titeln. Här hoppas Niantic utvidgar sina tester till fler regioner snart.