Nielsen: Topp 10-smarttelefonappar från 2016 – Facebook och Google dominerar

0 Shares

Mobilappar för iPhone-smarttelefoner

När det gäller mobila operativsystem är appar fortfarande högsta. För att belysa vilka som var mest populära 2016 genomförde Nielsen en studie av Android- och iPhone-smarttelefonanvändare.

Inte överraskande är att två stora aktörer inom mobilutrymmet – Facebook och Google – leder paketet.

“Nielsens elektroniska mobila mätning installeras med tillstånd på paneldeltagarsmartphones (cirka 9000 paneldeltagare i åldrarna 18+ med Android- och iOS-telefoner). Paneldeltagarna rekryteras online på engelska och inkluderar spansktalande, afroamerikansk, asiatisk-amerikansk, indianer och alaskans inföding och annan blandad rasbakgrund konsumentrepresentation “, säger Nielsen om sin metodik.

Facebook har första, andra och åttonde platsen – kom ihåg att företaget också äger Instagram. Google har flest platser i topp 10, med tre, fyra, fem, sex och sju. Avrundning längst ner på listan är Apple och Amazon. Google Play är dock en konstig inkludering, eftersom det är appen som laddar ner andra appar – det borde nog ha uteslutits.

toppar-digital-diagram-1

Amazon såg galen tillväxt och fick en enorm vinst på 43 procent jämfört med året innan. Instagram kommer på andra plats med 36 procent. Facebook Messenger får tredje plats.

Den största överraskningen är att Apple Music är den bästa streamingmusikappen och slår appar som Pandora och Spotify. Som användare av Apples musiktjänst vet jag att det är bäst, men jag är fortfarande förvånad över att andra musikappar hade det enorm försprång.

Är du förvånad över några appar på topp 10-listan? Berätta för mig i kommentarerna.

Fotokredit: Twin Design / Shutterstock

0 Shares