Nintendo-patentet avslöjar sömnmonitor som projicerar bilder ovanför din säng

0 Shares

Enheten har en inbyggd projektor som visar en bild i taket ovanför din säng. Patentansökan säger att enheten kan upptäcka en användares känslor – som stämmer väl överens med informationen som avslöjades i oktober förra året – och att den använder en mikrofon och kamera (förmodligen den i telefonen) för att samla in data.

Din sömndata – inklusive din kroppstemperatur, puls och andra detaljer – skickas till molnet och vad du får tillbaka är en sömnpoäng. Hurra, gamification! Om det är en smartphone i dockan, kanske en Nintendo-app spårar dina data under dagen och sedan sammanställer all den hälsodata tillsammans. Hur som helst, bilden som visas innehåller dina hälsodata, så att du kan börja dagen antingen med en bekräftelse på din hälsoframgång eller kanske motivation att göra bättre.

Nintendo är potentiellt vid en vändpunkt just nu, inte bara med Wii U: s ekonomiska misslyckande utan också president Satoru Iwatas nyligen döda. Den förestående ledarskapsförändringen kan skaka upp företagets planer, men det är uppenbart att Nintendo letat efter nya vägar att utforska under en tid nu.

[Source: IGN]

0 Shares