Nokia 6110 Navigator recension

0 Shares

När Nokia N95-moderfartyget landade tidigare i år var dess inbyggda GPS-mottagare en av många fantastiska funktioner som gjorde att munnen saliverade. Tyvärr var dess sat-nav-prestanda långt ifrån övertygande, med en temperamentsfull GPS-satellitfix och ojämn programvara.

Nokias andra handenhet med integrerade satellitnavigeringar, 6110 Navigator, är, som monikern antyder, enbart dedikerad till att få dig från A till B. 66 Navigator, med mjukvaran och gatunivå Storbritannien och Irland kartor förinstallerade på ett 512 MB microSD-kort.

Få en fix

Låt oss inte glömma att 6110 också är mycket skicklig Symbian Series 60-smartphone med 3,6 Mbps smaksatta HSDPA-nedladdningshastigheter och en 2MP snapper. Dess viktiga statistik liknar N95, så handenheten är ganska tjock och innesluten i ett alltför blankt men robust plastskal som är tillräckligt solid för att hantera de håriga vägresorna. Skjutreglaget har också ett fjädrande glid, medan knappsatsen är rymlig med djärva knappar.

Men sat-nav är huvudattraktionen här och du kan stoppa systemet via den dedikerade GPS-knappen på framsidan. Det börjar med en globvy i Google Earth-stil och zoomar sedan in på din nuvarande plats, på jakt efter en satellitfix som från en kall start tar bra fem eller sex minuter.

6110 är dock nu förstärkt med den internetbaserade AGPS (Assisted GPS) som hämtar prognostiserade sputnikpositioner för att påskynda sökningen, så när det värms upp tar fixtiderna ungefär en minut eller två.

Rutter manövrerar

Route 66-programvaran är otroligt pålitlig, användarvänlig och exakt i sin navigering. Dess Free Textsökning är en uppenbarelse och du anger bara deladress, postnummer, företagsnamn, POI som flygplats- eller restaurangnamn och det hämtar adressen eller eventuella förslag på några sekunder från sin databas.

3D-kartor tolkas kortfattat på 2,2-tums QVGA-kvalitet, 16 miljoner färgdisplayer, men ett grepp är att skärmen är lite för liten för att tydligt visa kartinformation när man tittar bakom ratten.

Vägkrigare

Programvaran har alla andra satellitnavigeringar som ruttplanering med waypoints, omdirigering, POI-databas, navigationsläge till fots plus att du kan MMS en karta över din nuvarande position. 6110 är också utrustad med kraftfulla högtalare, så det är inget problem att höra tydligt röstinstruktionerna för motorvägen.

6110 Navigator rankas enkelt tillsammans med den bästa nuvarande skörden av GPS-packningsenheter som O2 Xda Orbit och T-Mobile MDA Compact III (båda med den utmärkta CoPilot Live Software). Så om du är en erfaren vägkrigare där motorvägen är din enda vän så är 6110 Navigator en värdig och praktisk konvergenskompanjon att ta med på turné.

0 Shares