Nokia 6120 Classic recension

0 Shares

Inte alla enkla telefoner behöver begränsa sina livsambitioner till telefon-och-smörjmedel. I vår bok är en telefon som levererar smarttelefonkraft i ett paket som till och med teknofobar tar till titeln – och en sådan telefon är 6120.

Ta en titt på 6120 så kan du se varför den heter Classic – den är otrevlig om något fantasilöst utseende är direkt från sidan 1 i Nokias “förnuftiga design” -handbok.

Enkel men effektiv

Saker är dock inte så grundläggande under huven – det packar HSDPA, vilket möjliggör snabba 1,8 Mbps nedladdningshastigheter så länge du är i täckning.

6120 är också klassisk eftersom den använder Nokias grundläggande och oöverträffade användargränssnitt. Ett tryck på menyknappen ger ett välkänt kluster med 13 ikoner som guidar dig till meddelanden, kontakter, musikspelare, arrangör och mer.

Även om det tekniskt sett är en smartphone på grund av sitt Series 60-gränssnitt känns det lika tillgängligt som det enklaste av telefoner. Det finns miniprogram som Quick Office så att du kan visa dokument och PDF-filer. Andra program som Nokia Maps är tillgängliga för nedladdning, även om det inte finns någon GPS-funktionalitet.

De enda nackdelarna är de två funktionstangenterna precis under skärmen – eftersom de är något centrerade snarare än direkt under deras funktionsetiketter är det enkelt att trycka på meny- eller rensningsknapparna istället.

Verksamheten

6120 är uppenbarligen en toppaffärstelefon och skulle inte se ut på sin plats på en VD: s skrivbord. De snabba dataöverföringshastigheterna innebär att du kan använda det som ett modem för din bärbara dator, säg, och den här funktionen är extremt lätt att ställa in via Bluetooth-menyn.

Högtalaren är också lätt placerad på sidan istället för på baksidan – så plocka den uppåt på bordet vid ett möte och den som ringer låter inte som om de är nere i en kolgruva.

Något roligt tillförs från musikspelaren och microSD-kortplatsen är lättillgänglig, även om hörlursuttaget är irriterande 2,5 mm.

Andra telefoner kan ha bättre kameror och funkier styling, men för en effektiv, kompakt och enkel smartphone är 6120 svår att slå.

0 Shares