Nokia 6288 recension

0 Shares

Även i den här mobilen med glittrande funktionsuppsättningar och pekskärmar hittar du fortfarande människor som säger ‘Ooh, jag kan inte använda något annat än en Nokia’. Chansen är stor att de har en pålitlig gammal 6280 i fickan, en serie 40-handenhet som också packade 3G.

Om det är du, har du nu en chans att uppgradera utan traumat att lära dig en helt ny telefon. Det har uppgraderats till den glansigt färdiga 6288, vilket ger uppgraderad firmware och ett förbättrat tangentbord.

Inte så banbrytande

6280: s specifikationer var bra när den kom ut i början av 2006 – för en livstid i tekniska år – men de är ganska vanliga nu. 6288 har dock tagit upp frågor som batteritid som plågade sin föregångare.

Glädjen med den här telefonen är dess stora skärm. Även om det finns modeller med högre upplösning nu är det fortfarande bra för webbsurfing och för att ta bilder eller video. Slide-telefoner är särskilt bra för detta eftersom den dolda knappsatsen lämnar mycket utrymme för en stor skärm.

Den stora skärmen

Även om videoupplösningen bara är VGA, lyser den verkligen på den här skärmen och får även videosamtal att se bra ut – även om du ser någon som faktiskt gör dem kan du rapportera dem till oss.

Bildmekanismen är inte lika smidig som några av Nokias konkurrenter och det finns en liten tendens för att telefonen glider upp och därmed låser upp den. Detta kan leda till skinkuppringning om det ligger i bakfickan.

Musikspelaren, även om den inte är så snygg som Sony Ericssons Walkman-telefoner, är acceptabel och hanterar MP3- och AAC-spår samt MPEG4-filer. Ett medföljande 512 MB miniSD-minneskort räcker för en anständig massa spår.

6288 har inte sofistikeringen av en smartphone – det är serie 40 snarare än Nokias mer avancerade serie 60-serie – men det gör det enklare att navigera och du får fortfarande gott om grundläggande verktyg som väckarklocka, stoppur, att göra-lista, Java-spel och röstinspelare.

Samtal är billigt

Det finns också Nokias utmärkta FM-radio och Push-to-Talk, systemet som gör din telefon till en super walkie-talkie, även om det här är en funktion som bäst sparas för speciella tillfällen.

Med en exceptionell batterilivslängd och det ojämna tangentbordslåset är 6288 långt ifrån Nokias mästerverk eller en telefon som kommer att besvära catwalksna, men dess billiga pris och användarvänlighet borde tjäna några beundrare bland Nokia-troende.

Relaterade recensioner

Nokia 6300

Sony Ericsson K550i

0 Shares