Nokia 6300 recension

0 Shares

Det måste galna för att stiga under en annans skugga; att veta att om du inte hade fötts i fel generation skulle du vara en stjärna.

Som alla F1-förare under Schumachers regeringstid eller golfare sedan Tiger Woods genombrott vet Nokia 6300 hur det känns. Eftersom född i två skakningar av denna smala, eleganta mobil var den smala, snygga Sony Ericsson W880i, och det verkar nästan omöjligt att nämna den förra utan att mäta den mot den senare.

Orättvis tävling?

W880i, som är en Walkman-telefon, är välsignad med en fin MP3-spelare, men det är också 3G till 6300: s 2.5G. Många skulle hävda att dess skrikiga, supermodella snygghet är att föredra framför Nokias mager tjej bredvid. Ändå är detta långt ifrån ensidig.

Där Nokia vinner själv många vänner – bortsett från de som mer lockas av subtil skönhet – är att det är den typiska Nokia. Serie 40-gränssnittet är lika enkelt att använda som någonsin. Visst, du behöver veta om “Profiler” om du någonsin ska byta ringsignaler, men mest är allt väldigt bekant och förnuftigt utformat.

En i ögat för W880i är att 6300-knapparna har en förnuftig storlek, även om D-pad är mer smärtsam – det är lätt att trycka på mitten av misstag när man försöker skjuta en riktning. Eller kanske är det bara vi och våra podgy siffror.

Nokia har också varit generösa med skärmstorleken, som är QVGA (320×240 pixlar) och spricker med 16 miljoner färger. Det är ljust och tydligt, även om det inte är toppen av mobil skärmteknik. Än så länge är allt bra.

Långdistanslöpare

En annan förtjusande funktion är den fantastiska batteritiden – du får ungefär två veckor i beredskap, vilket är fenomenalt. 2MP-kameran är strax över genomsnittet och musikspelaren är, även om den är långt ifrån Walkman-standarder, en anständig artist. Lagring kommer med en microSD-kortplats som ger upp till 2 GB.

Så det finns många saker att älska med den här telefonen, men i slutändan är paketet inte lika älskvärt som Sony Ericsson. Det finns bara inte en sak som verkligen hakar i dig. Men en bra, solid mobil ändå.

Relaterade recensioner

Sony Ericsson K550i

Nokia 8600 Luna

Sony Ericsson W880i

0 Shares