Nokia 6500 Classic recension

0 Shares

Mode eller funktioner? Det är valet du gör med Nokias eleganta nya 6500-serie Duo. Fyller du dig för storlek noll Classic candybar, skär en otroligt smal 9,5 mm tjock figur eller gör du en kantlinje för den mer funktionella Slider-handenheten?

Det verkar vara ett uppenbart val när man överväger att 3G-roving 6500 Slider har en 3,2 MP snapper och är lika förfinad som sin Slim Jim-partner.

Smidig operatör

Med utgångspunkt från designen på 6288-handenheten har Nokia huggit ut bilden i borstat rostfritt stål, vilket ger en yta nästan lika lyxig som 8600 Luna och 8800 Sirocco. Denna metalliska överrock ger den också en fin häftning men är inte så tung att den framkallar ficksäck.

Skjutreglaget är smidigt och glider öppet fast men flytande för att avslöja en alltför blank knappsats. Ändå är det rymligt och snyggt anpassat för hastighetstekstörer.

2,2-tums QVGA-skärmen liknar andra avancerade Nokias som vi har spelat med nyligen, ljusa med 16 miljoner färger och skarpa detaljer. Nokia har beslutat om Symbian Series 40 OS för 6500-serien och detta är naturligtvis genomsyrat av den finska tillverkarens intuitiva och vänliga syn.

Det är ett byte Carl

Bortsett från den skickligt utformade metallkroppen är 3,2 MP-avtryckaren huvudattraktionen här och Slide tar äran att vara den första icke-Nseries-medlemmen som har en Carl Zeiss-lins.

Bildkvaliteten uppströms jämfört med svärfar optik är tydlig med autofokus och en fulländad LED-blixt för att hjälpa till. Fokus är starkt förutom enstaka oskärpa på bildens omkrets och färgåtergivningen är livlig. Vi är imponerade, men bilddefinitionen är fortfarande inte så smidig som Sony Ericsson K810i.

Videoklipp är också imponerande trots att de bara spelat in med 15 bilder per sekund. Den maximala VGA-kvaliteten ger filmerna lite polering, trots att det är snyggt och snyggt, men för YouTube-shenanigans är kvaliteten upp till jobbet.

Modmusik

Eagle-eyed Nokia-fans kommer att märka att musikspelarens gränssnitt har grafiskt sprutats, tillsammans med några ljudmods av hög kvalitet för att öka ljudet.

Skrämmande har Slide bara ett 2,5 mm hörlursuttag men ljudet är fortfarande ganska dynamiskt genom de medföljande hörlurarna. Anslut dina kvalitetsburkar via en adapter så får du mer low-end dunk. Stereo Bluetooth är också redo att serveras om du blir trådlös.

Bilden är inte kort på internet och e-posttillbehör, vare sig med den oöverträffade webbläsaren Opera Mini och Yahoo! Gå inbäddade appar för att göra surfing och e-poståtkomst smärtfri över 3G-anslutningen. Att ställa in ditt webbaserade eller hemma-e-postkonto direkt på luren är också lika enkelt som BlackBerry.

6500 Slide är ett stilfullt nummer som tar en streck av 8600 Lunas högklassiga stålglans och fyller den med förstklassiga funktioner. Högt rekommenderad.

0 Shares