Nokia 6500 Classic recension

0 Shares

6500 Classic och Slide kan dela ett kodnamn, men det är till stor del där likheterna slutar. Medan Slide har kraftfulla funktioner som en 3,2 MP-kamera, använder Classic sin platta tunna 9,5 mm torso för att uppvakta stilhunden.

Det är inte en fullständig förenkling – införandet av 3G är användbart för webbsurfning – men kamerorna är bara 2MP och det finns inget utbyggbart minne. Ändå bryts den av den finaste metallen och poleras också individuellt av nubila skandinaviska underkläder, så att inte en telefon är lika. Okej, vi sträckte sanningen lite där – men vi kunde fortfarande inte se skillnaden mellan de två klassikerna vi spelade med.

Del metalljacka

Unik yta eller inte, Classic använder anodiserad aluminium istället för rostfritt stål. Detta ger den en cool metallisk touch och härliga böjda kanter, även om dess kvalitetsbyggnad sviktas något av ett plastskydd.

Knappsatsen är snyggt åtskild med åsar för tumgrepp medan 2-tumsskärmen är en annan 16 miljoner färger, QVGA-kvalitet bedövning i samma förgäves som 6500 Slider. Den använder det välkända Symbian Series 40 OS och spelar ut precis som liknande Nokia-telefoner: mycket intuitivt med Simple Simon-tendenser.

Hörlurar huvudvärk

Trots utspädd kamera- och videoprestanda och begränsat 1 GB internt minne matchar 6500 Classic en del av 6500 Slides-funktionen blomstrar. Detta inkluderar ett nytt utseende och livlig musikspelare med ljudutjämnare.

Men med en mini-USB-port för att ansluta hörlurarna, laddaren och PC-anslutningen är du en slav till de medföljande tunna hörlurarna, såvida inte Nokia tillhandahåller en lämplig adapter för att länka upp dina 3,5 mm jobbies.

Med bara 1 GB inbyggt lagringsutrymme är Classic inte inriktat på att bli din primära musikspelare men är tillräckligt bra för mellanmål. Du kan alltid falla tillbaka på den inbyggda FM-radion om du vill ha en förändring från dina låtar.

Genomsnittlig kamera

2MP snapper är inte det skarpaste verktyget och åtföljs av en rå LED-lampa som kämpar för jämn och jämn belysning under mörka förhållanden. Videoinspelning ställs också ned en besvikelse på QCIF-kvalitet (176×144 pixlar) och är naturligt full av jordning och drag.

Annars får du e-postmeddelandet cinch-to-set-up och Yahoo! Gå internetapp som enkelt integrerar din webbmail, RSS-feeds på internet och tillgång till FlickR. Den andra programvaran är Opera Mini-webbläsaren som på ett briljant sätt komprimerar och passar fullsydda webbsidor på 2-tumsskärmen.

Visst, 6500 Classic kan inte tävla med Slide på funktionens front, men Nokia har huggit en raffinerad och elegant modetelefon som fortfarande pryder den udda snygga funktionen blomstra.

0 Shares