Nokia 8600 Luna recension

0 Shares

Nokias 8800-serie av premiumtelefoner har blivit vapnet för valet av Hoxtonite-poseurs och City-preeners. Den ursprungliga modellen var den ultimata i stil över substans, och följdes snart av några plånbok-bystande efterträdare – den funktionsfyllda 8800 Sirocco och 18-karats guld Sirocco Gold-modellen, som kostar 800 £ SIM-fri. Aj.

Inte många av oss bara plebs har råd med sådan extravagans så Nokia har tagit 8800-talets elegans och dumat ner det för en hoi polloi med sin nya telefon 8600 Luna. Carphone Warehouse, som har fått en sex veckors exklusiv, ger 8600 bort gratis på 50 £ per månadskontrakt. Men har den här överkomliga prislappen gjort 8600 till ännu en låggradig 8800 wannabe?

Hel metalljacka

Tack och lov skjuts 8600 Luna igenom med kvalitet. Det kan avstå från 8800: s metalliska yta för en skuggig, noirfanér, men den bryts fortfarande briljant av rostfritt stål. Bakom en ny ogenomskinlig men tuff glasfasad lyser knappsatsen också vitt.

Det kalla stålet kan vara den mjuka beröringssorten, men 8600 är en köttig kille som väger cirka sju gram mer än Sirocco i en ficka som hänger 143 g. Denna vikt kan avskräcka lite, men det lägger till sin premiumstatus och gör att den känns nästan skottsäker.

Ännu bättre är bilden. Tack vare 8800: s smorda kullagerglidning – den bästa mekanismen på planetstången ingen – det är otroligt smidigt och har en tillfredsställande avstängning. Skärmen förbättras också avsevärt på Sirocco, full av 16 miljoner färger, skarpa detaljer och en QVGA-upplösning.

Minnesförlust

Under stålhöljet är Nokias ökända intuitiva gränssnitt närvarande och korrekt, och knappsatsen är mycket användbar. Minnestilldelning är dock den mest uppenbara cock-up från Nokia, med bara 128 MB ombord och ingen minneskortplats. Det kan ha kommit undan med det om musikspelaren inte var så avancerad – den har en sju-band equalizer och backas upp av Stereo Bluetooth. Men båda känns överflödiga när du bara kan lyssna på ungefär tre album.

Dess andra mediefunktioner är också en besvikelse. Kameran är ett grundläggande två-megapixeljobb utan blixt eller autofokus. På samma sätt är QCIF (176×144 pixlar upplösning) kvalitetsvideoinspelning skonsammare men nästan tillräckligt bra för YouTube tomfoolery.

Det är också värt att notera att 8600 också är den första Nokia-handenheten som släpper sin proprietära Pop Port-anslutning för en standard mini-USB, men trots trots frånvaron av 3G, snurrade den fortfarande batterijuice som en 4×4 på en skolkörning. Tunga användare kommer att behöva en daglig avgift.

Vi kan ändå förlåta 8600 dessa funktioner ställer in diskretioner, och det faktum att det saknar 8800 Sircocco’s panache, av två skäl. För det första betyder dess stål- och glasfinish och oöverträffad byggkvalitet att den ser ut och känns som hundens cojones. Och ännu viktigare, vi vanliga spelare har faktiskt råd med det.

Använd den med …

Stuff Essentials – Bluetooth-hörlurar

0 Shares