Nokia E65 recension

0 Shares

Affärstelefoner har börjat upptäcka deras roliga sida. Titta bara på björnbäret – det var en eremit i styrelserummet, sedan valsade pärlan in och gjorde den sval med sin lossade slips och multimedia-charm.

Nu förgrenar sig kostymernas favoritutbud, Nokia E-serien, med E65. Det är fortfarande en seriös affärsmans arbetshäst, men kombinerar en nästan RAZR-tunn midja med en karaktäristiskt outlandish konstläderfinish som finns i grå eller – gasp – röd.

Tunnande mentalitet

Så är det en del smartphone, en del modetelefon? Inte exakt. E65 är alldeles för tråkig för att celebsville fingrar på sin glidmekanism. Vad som verkligen är imponerande är dock förhållandet mellan storlek och funktioner. Inuti den 16 mm midjan är den fylld med tillräckligt med funktioner för att göra oss bandy kring kompletterande fraser som ‘N80-lite’.

Det är kombinationen av suverän anslutning – Wi-Fi, HSDPA och Bluetooth – och Series 60-gränssnittet som får kostymer och smarttelefonfläktar att spinna. Tack vare synkroniseringsprogramvaran är det enkelt att suga alla dina kontakter och dagbok från en Mac eller PC, ladda dem på E65 och skjuta dem i din övre ficka.

Det drabbas inte heller av N80: s användbarhetsproblem. Uppstart är dubbelt så snabbt, det går snabbare i menyerna och batterilivslängden är mycket mer respektabel: med måttlig användning tar det några dagar innan du behöver ta det till elnätet.

Inte så glad snapper

Men då är det mycket mindre kul än vår tidigare smartphone-mästare. För det första är skärmen endast QVGA. Det kan fortfarande visa imponerande 16 miljoner färger, men det matchar inte N80: s skönhet på 150 000 pixlar. 2MP-kameran är också dålig. Det finns inte bara autofokus eller blixt, sökarens skärm är liten och foton var tråkiga.

Eftersom vi känner oss extra picky, kommer vi också att påpeka att miniSD-kortplatsen är irriterande placerad under batteriluckan och det finns ingen A2DP Bluetooth för stereohörlurar. Men E65 kommer att retortera, ganska rättvist, att det är en supertunn affärstelefon inte en underhållningsponny.

Affärsmän

Trots att den är en centimeter tunnare än N80 är den en väldigt komplett affärstelefon. Alla meddelandebaser är täckta – vi ställer in det med vårt Gmail-konto och det finns också snabbmeddelanden – och bäst av allt har den den utmärkta webbläsaren Series 60 som gör det enkelt att navigera på stora webbsidor som att använda ett skrivbord.

Det är ingen tvekan om att Nokias N-serie, särskilt N95, är ett bättre alternativ för en fullständig multimediebankett. Men om du är glad för att din smartphone ska offra GPS och en anständig kamera för en Moto RAZR-liknande formfaktor väntar E65 på ditt samtal.

0 Shares