Nokia E90 recension

0 Shares

E90 är den senaste i en kort, och avsevärt skadad, serie Nokia Communicators. Trots att det har ett nydesignat clamshell-gångjärn kommer ingen att bli förvånad när du “avslöjar” att den har ett dolt QWERTY-tangentbord. Speciellt givna konkurrenskraftiga smartphones, som HTC S710, som är tjockare, verkar ändå mer kompakt för det blotta konsumentögat.

Passar dig, sir

Men storlek och vikt är inte nödvändigtvis det första problemet för målgruppen för E90. De av er som är otillräckliga med Nokias namnkonventioner vet att prefixet ‘E’ gör detta till en affärstelefon.

Din man i kostym har oklanderligt skräddarsydda fickor eller en portfölj där du kan behålla sin E90, och vad han vill ha från den är meddelandeförmåga, anslutning och dokumenthantering. Allt det har, men så kraftfullt insett att det har höjt ögonbrynen hos oss icke-kostymklädda nördar.

Widescreen undrar

Vikta, E90 är en serie 60-smartphone med 16 miljoner färger, 320 x 240 skärm, en 3,2 MP AF-kamera och kraften att säga, den mest sålda Nokia N95.

Den har HSDPA, Wi-Fi och GPS, som N95. Men, till skillnad från N95, har du möjlighet att utvecklas – vid vilken tidpunkt åtgärderna skärs omedelbart till 800×352, 16m-färg widescreen – och låta E90 verkligen flyga.

Plötsligt surfar du i fullskärm när du är på språng, med HSDPA: s hastighets bredbandshastighet.

Bläddra igenom dina Facebook-gallerier och lägg till kränkande kommentarer. Läser e-post i sin helhet, istället för den ansträngande, ständiga rullningen av vanliga telefonbaserade meddelanden. Slå ut ett svar på tangentbordet, antingen handhållen med tummen, eller på däcket och sticka iväg med fingrarna. Titta på en video, redigera ett Technicolor-kalkylblad – E90 är ett oskammat kraftverk.

Recension fortsätter efter pausen …

Hipp att vara fyrkantig? Men det finns ett antal saker som E90 inte är. Det är inte pekskärm, så all manipulation på skärmen hanteras av femvägsmarkören längst upp till höger på tangentbordet, till varierande nivå av tillfredsställelse i de olika applikationerna.

Det är inte ogenomträngligt för grovt bruk. I synnerhet den större skärmen plockar upp feta fingermärken som är svåra att ta bort. Eftersom det inte är en pekskärm, nej, vi vet inte var dessa fingeravtryck kom ifrån heller.

Och ibland går E90 över processorns märke och snubblar lite.

Men mer avgörande än något av dessa grepp, E90 är inte cool. Oavsett hur starkt du understryker kraften, kul och produktivitet, oavsett hur underdriven den får iPhone till att se, människor skrattar åt E90: s bulk och dess stora, vikta utseende.

Vi uppskattar att tre fjärdedelar av dig håller med, och var och en av dina “det-är-iPhone-för-mig” nickar är en spik i E90: s kista.

Men under tiden kommer det att finnas en hardcore av HSDPA-glada nördar, som multimedia bloggar sig igenom livet på en E90. Åh, och möjligen några av dem i kostymer också.

0 Shares