Nokia Lumia 1520 recension

0 Shares

Även om den kanske inte har den galna 41MP-sensorn på Nokia Lumia 1020, packar 1520 fortfarande i en 20MP-sensor som tack vare PureView-tekniken erbjuder upp till 2x förlustfri zoom.

Bilder som tagits med 1520 är utmärkta enligt alla standarder, med snäpp som visar påsar med detaljer och exakt färgåtergivning. Skaffa en 1520 så kan du lämna din kompaktkamera hemma – turen, eftersom du inte har plats i fickan längre.

Ingen annan phablet kommer nära kameramässigt. I själva verket är det näst andra för Lumia 1020 när det gäller bildkvalitet och lyckas på något sätt passa in sin överdimensionerade sensor och optik utan att tillgripa en ful utbuktning.

Precis som LG G2 – i sig en utmärkt kameratelefon – har 1520 också mekanisk optisk bildstabilisering (OIS), vilket bör resultera i tydligare bilder i svagt ljus. Head-to-head med G2 i ett mörkt rum, 1520 är långt fram, med ljusare, mer detaljerade resultat, delvis tack vare den dubbla LED-blixt i stället för G2s enda erbjudande.

Exemplet på bilden ovan togs med 1520 i ett mycket mörkt rum, och detaljerna som visas är verkligen imponerande.

Nokias Pro Cam-kameraapp är också suverän och serverar ett intuitivt kontrollsystem som låter dig ändra alla aspekter av dina bilder från exponering till vitbalans och allt däremellan.

Det är synd att det trots den dedikerade avtryckaren som kan starta kameraappen är trög att öppna. Det kan också vara ganska långsamt mellan bilderna, speciellt om du sparar snaps i det okomprimerade råa DNG-formatet (även om det, för att vara rättvist, bara PureView-telefoner till och med kan det just nu).

Det låter kanske inte så mycket, men även en liten fördröjning kan leda till skillnaden mellan ett perfekt skott och ett missat tillfälle.

0 Shares