Nokia Lumia 630 och 635 har bytbara neonöverdrag plockade direkt från 90-talet

0 Shares

Nokia har meddelat ett par budget Windows Phone 8.1-telefoner som kommer att landa i fem olika färger, med utbytbara bakre skal.

Bortsett från att färgkoordinera dem med din ravers garderob som du gjorde på 90-talet (vår personliga stolthet och glädje var vår fluorescerande orange 5110), kommer båda enheterna att rocka en 1,2 GHz fyrkärnig Qualcomm Snapdragon-processor, som borde behålla den senaste versionen av Microsofts mobila operativsystem flyter smidigt.

Medan Lumia 635 stöder 4G-data kommer 630 att hålla fast vid 3G och kommer med en extra SIM-kortvariant.

Båda telefonerna har 4,5-tums Gorilla Glass 3 LCD-skärmar, även om upplösningen förblir ett mysterium just nu. De har också båda en sekundär ‘Sensor Core’ som är en processor med låg effekt som existerar för att hålla reda på träningsstatistik inklusive steg, förbrända kalorier och avstånd som gått, på ett liknande sätt som iPhone 5s ‘motion co-processor.

512MB RAM, microSD-stöd, en 5MP-kamera och 1830mAh-batteri utgör resten av specifikationslistan, och även om de inte kommer att få hjärtan hos en kraftanvändare att köra, är båda Lumia-modellerna inriktade på tillväxtmarknader.

Intressant är att det här är de första Lumia-telefonerna som släpper de kapacitiva navigeringsknapparna till förmån för skärmar som försvinner när du tittar på videor. Det är en stil som Nokia skulle kunna använda med alla framtida telefoner och ta ett blad ur HTC One (M8): s bok.

0 Shares