Nokia Lumia 930: den mäktiga ikonen kommer till Storbritannien

0 Shares

Lumia 930 kommer att vara en av de första tillgängliga telefonerna som kör Windows Phone 8.1, Cortana röststyrning, anpassningsbar Live Tile tapet och allt.

Och det ska springa snabbt. Inuti luren finns en 2,2 GHz, fyrkärnig Qualcomm Snapdragon 800-processor, som bara är lite överklassad av Snapdragon 801s och 805s som du hittar i HTC One (M8) och Samsung Galaxy S5. Det säkerhetskopieras av 2 GB RAM-minne och 32 GB lagringsutrymme (tyvärr inte utbyggbart).

930-skärmen är en 5-tums, 1080p LCD-skärm med en upplösning på 441ppi – bara den 2K-skärmutrustade Oppo Find 7 toppar den för tillfället. Det är täckt med Gorilla Glass 3 och fungerar enligt uppgift även om du har handskar på. Inuti finns ett 2420mAh-batteri, som är kompatibelt med Qi trådlös laddningsstandard.

Som med många Lumias är skillnaden för 930 dess 20MP PureView-kamera. Den är utrustad med Zeiss-optik och optisk bildstabilisering (snarare än den sämre elektroniska typen) för att lindra handskakningar. Till skillnad från de flesta Lumias har 930 en solid aluminiumram inklämd av två färgglada plattor av polykarbonat. Vi blev inte helt tagna med denna styling när vi testade ikonen – det är ett tjockt odjur – men det känns verkligen byggt för att hålla.

LÄS MER: Förhandsgranskning av Windows Phone 8.1

0 Shares