Nokia Lumia 930 recension

0 Shares

20MP-sensorn på den bakre PureView-kameran kan ta antingen 19MP 4: 3-förhållandefoton eller 16MP 16: 9-bilder och gör automatiskt en 5MP-version av alla bilder som tagits för snabbare uppladdning och delning.

Kameran har en bred bländare f / 2.4, dubbel LED-blixt och Carl Zeiss-optik – och det känns som att alla dessa kombinerar bra för att göra den till en av de finaste smarttelefonsnäpparna. Både video och stillbilder har enastående klarhet och färg, det är mer än tillräckligt i svagt ljus och Nokias “Living Images” -funktion är en fin touch: den spelar en sekund eller två av videon innan den visar stillbilder, vilket ger dig ett intryck av ett ögonblick i tiden fångas. Den stora sensorn och den breda bländaren gör det också möjligt för dig att uppnå ett smalt skärpedjup i vissa fall – och det kan alltid ge vackra bilder.

Det enda problemet vi har är bristen på HDR i standardkameran. Som du kan se i vårt skott från kullen kan detta leda till tvättade områden (i det här fallet himlen) där det finns hög kontrast i en scen.

Standardkameraprogrammet, Nokia Camera, låter dig manuellt justera ett antal inställningar (vitbalans, exponeringskompensation, slutartid, blixt, ISO och fokus) och detta, i kombination med maskinens slutarknapp (som du kan trycka halvvägs på för att fokus) gör Lumia 930 väldigt fotografvänlig.

Under tiden kan video spelas in i 1080p-kvalitet i 30fps, 25fps eller 24fps och ser snygg ut när den spelas upp. Det finns fyra mikrofoner, så att du kan spela in surroundljud, och Nokia har inkluderat ett basfilter som låter dig klippa ut lågfrekvent ljud som kan förvränga röster och andra ljud med högre frekvens.

LÄS MER: Stuff’s Guide to Photography: Vad är bokeh – och hur får jag det?

0 Shares