Nokia Lumia Icon recension

0 Shares

Det finns en PureView-kamera, men det är inte den utmärkta 41MP-versionen som används på Lumia 1020. Den har istället en (fortfarande mycket respektabel) 20MP-sensor som tar antingen 19MP 4: 3-förhållandebilder eller 16MP 16: 9-förhållandebilder och gör en 5MP kopia av alla foton du tar för snabbare delning. Kameran har en bred bländare på F2.4, en dubbel LED-blixt och Carl Zeiss-optik, och alla dessa saker passar ihop för att göra den till en suverän snapper enligt mobiltelefonstandarder: bilderna är tydliga och skarpa, och du kan bli bra, skarpa resultat även i mycket svaga ljusförhållanden.

Standard Pro Cam-appen (som du kan ta fram direkt genom att hålla ned avtryckaren för hårdvaran, även när telefonen är i skärmlåsläge) erbjuder en mängd manuella fotograferingsalternativ: fokus, exponering, vitbalans, slutartid och ISO kan alla justeras, om du vill. Det låter dig också beskära och omrama foton efter att du har tagit dem.

Video kan spelas in i 1080p HD-kvalitet och antingen 30, 25 eller 24 fps och ser utmärkt ut för en telefon. Vi hade också velat ha ett slo-mo 120fps-läge, men det finns en bonus i inkluderingen av fyra separata mikrofoner och därmed tydligare ljudkvalitet än de flesta smarttelefonvideor. Vi tyckte att det plockar upp vindbyar ganska lätt, vilket är en något olycklig bieffekt (åtminstone om du gillar att skjuta på hedar, hustak och liknande).

0 Shares