Nokia N73 recension

0 Shares

Vad gör den här telefonen så bra då?

Den här telefonen är jättebra, för den är riktigt, riktigt kraftfull – tänk Nokia N80 minus Wi-Fi, och du har ganska mycket N73: s specifikation. För en serie 60-telefon med 3G-videosamtal, 3,2 MP-bilder, videoinspelning och uppspelning och en mängd livsfunktioner är N73 också förvånansvärt liten.

Styling är ganska perfekt – vi skulle ha velat få Sony Ericsson K800i-estetiska blomningar – men vi förväntar oss inget mindre från Nokias N-serie. Tack och lov är byggkvaliteten utmärkt.

Till skillnad från vissa tidigare serie 60-smartphones sliter N73 igenom uppgifter med bara de kortaste förseningarna. Det betyder att du inte behöver hänga runt för att komma åt olika menyer och utrota främmande “skynda dig, jag behöver mina filer igår” -knapptryckningar.

Hmmm … Berätta mer

En annan imponerande funktion är skärmen. Vid 2,4 tum ser det enormt ut,

möjligen för att den metalliska ramen som omger den är så tunn. Det är också väldigt skarpt, vilket ger intrycket av en riktig nästa generations multimediaenhet – definitivt den coolaste aspekten av N73.

Som du förväntar dig är gränssnittet vackert enkelt. Knappsatsen känns lite mindre positiv än vad vi skulle vilja, och joysticken är lite tunn, men ett fyra år gammalt barn utan erfarenhet av digital teknik kan enkelt starta ett videosamtal på det. Vi testade detta vetenskapligt genom att ge det till Stuffs personalförfattare.

Det är inte allt arbete, arbete, arbete

Baksidan av telefonen domineras av linsskyddet, vilket

initierar automatiskt 3.2MP-kameran när den klickas ned. Ja, det är ett tillfredsställande klick – mycket mer än för N70 – och kameran växer till liv nästan omedelbart.

Det finns en dedikerad avtryckare, en zoomkontroll och en galleriknapp på telefonens högra sida för enkel åtkomst till dessa kamera-y-funktioner. Det är tydligt att Nokia vill att du ska tro att det här är lika mycket en kamera som en mobil, så det är synd att det inte finns någon ordentlig blixt. Sedan gör skärmen en lysande sökare.

N73 visar att smartphones inte behöver handla om affärer – så varför inte lämna filerna åt sidan, gå ur Excel-kalkylbladet, gå ut från kontoret och bli knäppande.

0 Shares