Nokia N810 recension

0 Shares

Nokias uppdaterade N810 ‘Internet Tablet’ är en solid liten sak. Den stora skärmen är omgiven av tuff plast, och det finns till och med en antydan till metall om den. Plocka upp det för första gången så kommer du att känna en varm våg av överlägsenhet och nästan träffa samma stratosfäriska självmodighet som en iPhone-användare.

Ger ett bra första intryck

Tänd upp N810 och den pekskärmen verkar bländande ljus. Du kan peka den med ett finger för att öppna webbläsaren, plus att det finns en penna gömd i sidan för mer exakt inmatning av de mindre menyskärmarna och webblänkar.

Den Mozilla-baserade webbläsaren är bra och fungerar med YouTube, med webbplatser som visas snabbt och på ett obrutet sätt.

Upplösningen är en fantastisk 800×480, men ändå är några av ikonerna och knapparna på 4-tumsskärmen lite små, vilket tvingar dig att nå den pennan om du inte har fingernaglar som Catweazle.

Vid närmare eftertanke

Så i verkligheten måste du använda en blandning av pekskärm, hårdvaruknappsats och pennaingång medan du tappar om online. Inte ett särskilt användarvänligt sätt att göra saker, speciellt om du har några seriösa skrivningar att göra.

Direkt ur lådan är det möjligt att bläddra bland musikfiler som du har i delade mappar på din stationära dator via nätverket och sedan spela upp dem på N810 – eller kopiera dem i farten till minnet.

En piratkopierad DivX-filmfil kunde inte spelas upp, som förväntat, men internetradio kommer att hålla dig road och få N810 lyckligtvis att fungera som en bärbar Wi-Fi-radio om huset.

Hoppad GPS

N810: s möjliga mördareanvändning av GPS är tyvärr hobbel – ett abonnemang på Wayfinder krävs om du vill använda saken för att ge dig vägbeskrivningar. Du kan fortfarande ha kul att ta reda på var du är i världen gratis, även om det faktum att N810 inte är en mobiltelefon betyder att du är ganska osannolikt att bry dig om att ta ut den med dig i första hand.

[MPU]

Rumsren

Men om du behöver en kapabel liten mediaspelare och internetmodul om huset eller gillar att kontrollera dina e-postmeddelanden var tionde minut från din soffa, säng, toalett eller speciella säkra plats, gör N810 jobbet.

Det är en Skype-telefon, musikspelare och webbläsare i ett mycket lyxigt litet fodral. Förvänta dig inte att den ersätter din bärbara dator eller mobiltelefon.

0 Shares