Nokia X, X +, XL: praktisk översyn av Nokias första Android-smartphones

0 Shares

Under € 90 X, under € 100 X + och under € 110 XL är mycket konkurrenskraftiga priser, vilket gör dem övertygande enheter nästan oavsett hur de presterar. Och när det gäller hur de ser ut och känns, kan ingen annan enhet på grundnivå röra dem.

Två bekymmer. Den första är att Nokia i onödan begränsar Android-upplevelsen genom att kontrollera vilka appar som ska och inte fungerar. Appar är en viktig försäljningsargument för Android-enheter över Windows Phone-enheter, så det känns oklokt att sätta hinder i vägen för att komma åt dem.

Det andra är att de möter allvarligt hård, inte alltför mycket dyrare konkurrens – till exempel Motorola Moto G, som låter dig smaka supertelefonprestanda för mindre än £ 100 på PAYG. Xs kan ha sexigare kroppar, men Moto G känns som en telefon från 2014, medan de fastnar och tittar på OS i London.

Visst, X-sortimentet är inte riktat till spec-besatta gadgetmissbrukare (faktiskt ingen har bekräftats för försäljning i Västeuropa), men vi kan inte låta bli att känna att en enhet som Moto G kommer att erbjuda bättre värde för smarttelefonen nybörjare än X, oavsett om deras marknad växer fram eller är i full blomning.

Vi förbehåller oss full bedömning tills vi har prov att testa under våra laboratorieförhållanden. Håll dig uppdaterad.

LÄS MER: Förhandsgranskning av Nokia X

LÄS MER: MWC 2014 – den största nyheten om smarttelefoner från Mobile World Congress

0 Shares