Notion Ink Able Review: 2-i-1 Windows 10-surfplatta är en anständig artist med få förseningar

0 Shares

Om du letar efter en bärbar dator i mellanklassen och inte föredrar en stor skärm, då Begreppet bläck kan kan vara en delvis perfekt (läs dom att veta) enhet för din Windows 10 laptop behov. Notion Ink Able är den yngre broren till den populära Windows-surfplattan, Notion Ink Cain 10. Notion Ink Able är en budget-Windows-surfplatta med några fantastiska funktioner som läggs till i en enda enhet.

Unboxing

Notion Ink Able kommer i en vacker vit låda med märket Notion Ink Able på toppen. Inuti lådan finns en surfplatta som innehåller ett brev med hälsningar och kontaktinformation. När du väljer surfplattan hittar du två fack; en för laddaren och den andra för dokument och mikrofiberrengöringsduk. Dokumenten inkluderar ett garantikort, en snabbstartsguide och ett presentkort med en kupongkod för tillbehör till Notion Ink-surfplattor.

Notionink-stand-1

Bygg och design

De Notion Ink Able-surfplatta känns robust och premium med matt finish över hela kroppen. Du kan se märket Notion Ink på baksidan av surfplattan med en 2MP bakre kamera. På höger sida finns de dubbla stereohögtalarna med silvergrill. Alla portar finns på vänster sida; från början finns en 3,5 mm hörlursport, mini-HDMI, full USB 2.0, mikro-USB, full USB 3.0, en SIM-kortplats (stöder SIM-kort i full storlek) och micro SD-kortplatsen. Strömknappen och volymvippan finns längst upp till vänster.

Notion Ink Able-surfplatta känns robust och premium med matt finish

Tablettens viktbalans är svag och det är svårt att använda tabletten under långa timmar med händerna. Om du är en högerhänt person är knapparna och portarna svåra att nå när du är i surfplatteläge. När du arbetar med Notion Ink Able (håller den med en hand) kan du inte ansluta flash-enhet eftersom portarna blockeras av din handflata. Lösningen är att använda surfplattan upp och ner; användargränssnittet roterar automatiskt, men nu blockerar dina händer stereohögtalarna.

Enheten på den bärbara datorn är bra och det blir bättre när du öppnar den och tangentbordet lyfts till ett bekvämt läge för att skriva. Tangentbordet ser fantastiskt ut med fasade kanter och svart matt yta. Fyra gummifötter längst ner på tangentbordet håller den bärbara datorn stabil på ett bord. Du kommer att märka två indikatorer på tangentbordet; Caps Lock och Trackpad Lock.

Visa

Den 10,1-tums IPS LCD-skärmen med 1280 X 800-upplösning och 10-punkts multitouch är ljus, men det skadar inte dina ögon även när ljusstyrkan är full. Att titta på videor på surfplattan från olika vinklar är bra och att spela spel är en fantastisk upplevelse, bara du måste öka känsligheten i vissa förstapersonsskjutspel som Modern Combat 5 för att spela det på en 10-tumsskärm.

Den kapacitiva hemknappen under 10-tumsskärmen fungerade varje gång jag knackade på den. Pekssvaret är bra, men att använda pekskärmen under laddningen missade lite (inte mycket) pekinmatning. Sammantaget är jag ganska nöjd med pekskärmsupplevelsen för denna surfplatta jämfört med andra budget Windows-surfplattor som jag använder personligen.

Prestanda

Låt oss prata om de bra sakerna först, surfplattan utnyttjar den fulla kraften i 1,4 GHz Quad Core Cherry Trail-processor medföljer 4 GB DDR3L RAM och utför uppgifter enkelt. Jag installerade Asphalt 8, GT Racing 2 och Modern Combat 5. Även om det här är mobilspel men ändå körde GT Racing 2 med låg bildhastighet, och jag märkte några fördröjningar under spelet.

Notion Ink Able är bra för multimedia men bara om du sitter i ditt rum ensam med hörlurar. Displayen är inte så ljus som den borde vara och stereohögtalarna tjänar inte syftet. Mitt ljud erfarenhet av Notion Ink Able var inte så bra, och det värsta är att båda högtalarna är på samma sida. För att titta på filmer på denna surfplatta måste du ha ett par hörlurar till hands varje gång.

Tabletten fungerade bra på mjukvaru- och processfronten men hårdvaran, särskilt tangentbordet, var inte upp till märket. Tangentbordet ser bra ut och känns ännu bättre om du har små händer. Andra tar lite tid att vänja sig vid detta tangentbord. Mina små händer tog lite tid att anpassa sig till tangentbordet.

Styrplattan stöder inte mjuk beröring; du måste trycka hårt på fingret för att flytta markören på skärmen. Klickknapparna är bra och zoomgest är verkligen bra när du surfar på bilder och webbplatser. Höger och vänster kant svep på styrplattan ger upp åtgärd centrum, och aktivitetsvy är en annan användbar funktion för att spara lite tid.

Kamera

Kamerakvaliteten är inte upp till märket. Det kan ta lite tid för dig att ta reda på vem du chattar med. Bilderna vi tog med kameran är korniga även med god ljusexponering; båda kamerorna återställer samma kvalitetsfoton. Jag borde inte skriva mer om kameran; du bestämmer dig snabbt med tanke på att det är en budgetplatta).

Operativ system

Notion Ink Able levereras förinstallerat med en 64-bitarsversion av Microsoft Windows 10 Home-utgåva. Windows 10 levereras med båda sidor av datorer; surfplatta och bärbar dator, så när du tar bort surfplattan från tangentbordet växlar den automatiskt till surfplatteläge. Tablettläget är enkelt att använda och tangentbordet på skärmen kommer upp varje gång du trycker på ett textfält.

Du kan ladda ner tusentals appar och spel från butiken och köra dem i surfplatteläge eller skrivbordsläge. Själva surfplattan är förinstallerad med mobilversionen av MS Word, Powerpoint och Excel. Notion Ink Able lade till lite användargränssnitt för surfplatteläge för att markera och ändra texten och gjorde det enkelt att markera texten i skrivbordsläge.

Batteri

8100 mAh-batteriet fungerade bra och gav mig en anständig multimedia- och arbetstid. Med 100 procent batteri började jag arbeta med denna surfplatta som jag brukar göra med min andra Windows-surfplatta; surfar i Google Chrome-webbläsaren och spelar musik med appen musikstreaming. Jag använde denna surfplatta i ungefär två och en halv timme och batteriet sjönk till 50%. Efter ett seriöst arbete spelade jag några spel och filmer i ytterligare två timmar och fick varningen om låg batterinivå.

Det tog mig nästan tre timmar att ladda batteriet till 100%, surfplattan laddas snabbt medan det är avstängt. Men medan du arbetar är laddningen långsam och slutar nästan när du gör en processorbrännande uppgift som Photoshop eller spelar spel.

Specifikationer

Intel Cherry Trail (fyrkärnig), X5-Z8300 1,84 GHz (burst) Microsoft Windows 10 4 GB DDR3L 64 GB Flash-lagring 10,1 tum IPS 1280x800p-skärm 2 MP fram och 2 MP bak 8100 mAh Litiumpolymerjonbatteri Full USB 3.0; Full USB 2.0; microUSB 2.0; MicroSD-kortplats – utbyggbar upp till 128 GB; Micro HDMI-kortplats; Audio-Jack (stöder också mikrofoningång)

Fördelar

Full USB-portar; 1 X USB 2.0 och 1 X USB 3.0 Mini HDMI-portar för extern skärm Batteriets prestanda är bra

Nackdelar

Tangentbordet (och styrplattan) är dålig Dålig viktbalans Strömbrytare och volymvippans placering

Dom

Tabletten fungerar bra i surfplatteläge, medan dess prestanda var tråkig i laptopläget (tangentbord och styrplatta). Den enda användningen av tangentbordet är att ansluta din surfplatta åt andra håll och använda den “Tältläge.” Notion Ink uppgraderade chicklet-tangentbordet till ett fullfjädrat hårt tangentbord, jag är inte ett stort fan av ett hårt tangentbord i Windows-surfplattor. Notion Ink borde ha behållit chicklet-tangentbordet på grund av dess lätta funktion.

Vi förväntade oss redan inte mycket av kameran, så kameran passar bra för denna prisklass. Batteribackup är anständigt; Jag använde den här surfplattan med full ljusstyrka och batterisparläge av, så om du använder den med batterisparläge och minimal ljusstyrka, kommer den att vara längre. Tabletten är en perfekt affär för dina pengar om du redan har en Bluetooth-mus och USB-tangentbord redo för denna surfplatta. Denna surfplatta kostar dig Rs. 22.490 på Amazon med ett års garanti.

0 Shares