Noveto Soundbeamer – Osynliga hörlurar

0 Shares

Du läste titeln rätt, osynliga hörlurar. Det låter helt och hållet bonkers, att ha en enhet som erbjuder ljud utan att behöva bära något på öronen, utan att störa någon runt dig. En talare som bara du kan höra … framtiden är här, potentiellt.

Det israeliska nystartade företaget, Noveto, har just lanserat den innovativa och dynamiska SoundBeamer; en enhet som kan stråla ljud- och musikfickor utanför lyssnarens öron och flytta ljudkällan runt lyssnaren i 3D utan att störa människor i närheten – inga högtalare, inga hörlurar. Noveto är det första företaget globalt som framgångsrikt utvecklat SoundBeaming.

Företaget presenterar nu nya hårdvaru- och mjukvarufunktioner i SoundBeamer 1.0, inklusive en ny AI-baserad inbyggd röst-, ansikts- och gestigenkänning och omgivande ljudövervakning som möjliggör naturlig och intuitiv interaktion.

Hur det fungerar

Med hjälp av en 3D-avkänningsmodul lokaliserar och spårar SoundBeaming användarens öronposition, sänder ljud via akustiska vågor med ultrahög frekvens för att skapa fokuserade osynliga ljudfickor bredvid öronen. Användaren kan, utan att störa sin omgivning, höra stereo-, 3D- eller till och med nytt rumsligt 3D-ljud i fickorna utan att ha på sig någon fysisk enhet. När de rör sig huvudet följer ljudfickorna och skapar ett fritt och naturligt sätt att lyssna som aldrig förr.

Noveto Systems är det första företaget som framgångsrikt utvecklar denna teknik och introducerar SoundBeaming, ett nytt sätt att lyssna som går längre än dagens högtalare och hörlurar. Med Noveto SoundBeaming kan människor njuta av en unik, personlig och uppslukande sensorisk upplevelse som skapar en närmare anslutning mellan användaren och ljudet utan att isolera dem från sin omgivning – så att de kan lämna och komma in i ljudfickorna efter behag. Ljudfickorna följer lyssnaren när de befinner sig i närheten av SoundBeamer och säkerställer fri rörlighet och uttryck.

Tekniken kan användas i många miljöer som erbjuder en lösning på hörlurarnas obehag och isolering. Med sina rumsliga 3D-ljudfunktioner är den idealisk för videokonferenser, spel och hemunderhållning; användare kan titta på filmer, spela videospel och ringa och ta emot videosamtal utan att störa andra. SoundBeaming kan också göra det möjligt för förare att ta emot riktningsvarningar och navigering och till och med träningsutrustning kan förbättras för att möjliggöra träning utan att wearables kommer i vägen.

SoundBeamer är enkel att använda, parad via Bluetooth för att ansluta den till vilken enhet som helst (PC, surfplatta, TV, mobiltelefon). De akustiska vågorna styrs av avancerade patenterade DSP-motorer och algoritmer med Novetos egna chipset som gör att magin kan hända.

Jag kan förstå väldigt riktat ljud, det är grundläggande grundläggande men att kunna styra detta exakt så att ingen annan runt dig hör ljudet också, förvirrar sinnet. Förhoppningsvis får vi prova en dag och se själv om det verkligen fungerar.

Det finns för närvarande en förförsäljning på Kickstarter just nu och du kan hämta en super early bird-version på enheten för en cool $ 345. Det ser ut som att standardbutiken kommer att vara närmare $ 600-märket.

Kolla in det, se själv.

0 Shares