Ny app förbättrar CRM-datakvaliteten för Microsoft Dynamics 365-användare

0 Shares

CRM

När det gäller marknadsföring kan det vara dyrt att arbeta med data av dålig kvalitet. Många Microsoft Dynamics 365-kunder använder appen InsideView Insights för försäljnings- och marknadsföringsinformation, och nu lanserar InsideView en ny app för att rensa och berika CRM-data.

InsideView Data Integrity är utformat för att leverera korrekta data och upprätthålla datahygien. Dessutom gör rika visualiseringar det möjligt för företag att snabbt hitta problem i deras data och förbättra deras datahälsa.

“I en tid då försäljning och marknadsföring blir allt mer virtuell kan dålig data kosta företag miljoner”, säger Umberto Milletti, VD för InsideView. “Det sipprar ner i varje avdelning och projekt. Om du arbetar med fel data slösar du bort tid och resurser och ger dina kunder ett negativt intryck av ditt företag. InsideView Data Integrity utnyttjar det konsekventa, trovärdiga och pålitliga data du förväntar dig av InsideView Insights att uppdatera och berika all din data automatiskt. “

Produkten tillhandahåller standardiserad och ren data för att förena kundprofiler för mer tillförlitliga territorietilldelningar, kontohierarkier, e-postvalidering och mer. Det erbjuder släktträdslänkar för att identifiera organisationer och individer och kartläggning av bly-till-konto, vilket gör det möjligt för företag att enkelt kartlägga inkommande leads till konton och i slutändan dirigera leder till lämplig säljrepresentant.

Det finns en konsekvent, helhetssyn på kunder och framtidsutsikter, plus interaktiva trenddiagram som ger ögonblicksbilder av datahygien, med visuella instrumentpaneler för intäktsledare att aktivt övervaka sin CRM-hälsa.

InsideView Data Integrity är sömlöst integrerat med Microsoft Dynamics 365 och är också tillgängligt för Salesforce. Du kan ta reda på mer på InsideView-webbplatsen och det finns en videoöversikt nedan.

Fotokredit: Mikko Lemola / Shutterstock

0 Shares