Ny Apple-supportsida behandlar frågan om böjda iPad-proffs

0 Shares

Vinklad Apple-logotyp

Ett antal klagomål kom nyligen fram från iPad Pro-ägare som var missnöjda med att upptäcka att deras dyra Apple-surfplattor var böjda. Apple svarade på dessa klagomål genom att säga att iPad Pro: s unibody-design “uppfyller eller överträffar” alla dess höga standarder.

Nu har företaget gått längre och publicerat en supportsida som förklarar tillverkaren och testprocessen för iPad Pro och förklarar att sättet att surfplattan är tillverkad är anledningen till att vissa människor ser en böjning. Apple insisterar dock på att en böjning bör ligga inom en liten tolerans på 400 mikron.

Se även:

Supportartikeln har titeln iPad Pro unibody-kapslingsdesign, och på den förklarar Apple “hur kapslingen är tillverkad och testad”. Som vi har upptäckt från klagomål är det LTE-versionen av iPad Pro som är särskilt känslig för en oönskad böjning, och Apple säger – som det har gjort tidigare – att det beror på nedkylning av material som används i hölje.

iPad Pro-mobilmodeller har nu Gigabit-klass LTE, med stöd för fler mobilband än någon annan surfplatta. För att ge optimal mobilprestanda möjliggör små vertikala band eller “splittringar” i sidorna på iPad delar av höljet att fungera som mobilantenner. För första gången någonsin på en iPad tillverkas dessa band med en process som kallas samformning. I denna högtemperaturprocess injiceras plast i exakt malda kanaler i aluminiumhöljet där den binder till mikroporer i aluminiumytan. Efter att plasten har svalnat avslutas hela kapslingen med en precisions CNC-bearbetning, vilket ger en sömlös integration av plast och aluminium i en enda, stark kapsling.

Få människor som har en böjd iPad Pro kommer särskilt att bry sig om Varför den är böjd, främst bekymrad över det faktum att den är böjd. Apple insisterar på att de “nya iPad Pro-modellerna uppfyller en ännu stramare specifikation för planhet än tidigare generationer”, och när det gäller “planhetsspecifikationen” borde det inte finnas “mer än 400 mikron avvikelse över längden på vilken sida som helst” , eller – som företaget förklarar – “mindre än tjockleken på fyra pappersark”.

Kommer i defensiv, säger Apple:

De nya raka kanterna och närvaron av antennsplit kan göra subtila avvikelser i planhet mer synliga endast från vissa betraktningsvinklar som är omärkbara vid normal användning. Dessa små avvikelser påverkar inte kapslingens hållfasthet eller produktens funktion och kommer inte att förändras över tiden vid normal användning.

Den här sista meningen kan mycket väl vara sant, men det faktum att många människor har klagat på att uppfatta en böjning innebär att användare tydligt ser detta som mer av ett problem än Apple gör. En tolerans på 400 mikron kan låta som mycket exakt utförande, men människor märker ändå problemet.

Det kan naturligtvis vara att din böjda iPad Pro faller utanför dessa toleranser. I vilket fall säger Apple:

Om du tror att din nya iPad Pro inte uppfyller specifikationerna som beskrivs i den här artikeln, vänligen kontakta Apple Support. Apple erbjuder en 14-dagars returpolicy för produkter som köps direkt från Apple. Apple ger också upp till ett års garanti på våra produkter och täcker skador om det har inträffat på grund av brister i material eller utförande.

Bildkredit: Stockforlife / Shutterstock

0 Shares