Ny ‘Get Windows 10’ nag-skärm anländer till Windows 7

0 Shares

När det avslöjades för en vecka sedan att Microsoft återigen skulle börja gnugga Windows 7-användare för att uppgradera till Windows 10, kom det en kollektiv suck av irritation från anhängare av det äldre operativsystemet som har levt igenom den här typen av saker tidigare.

Den här gången verkar dock Microsoft ha lärt sig sin läxa. Programvarugiganten har inte bara en giltig anledning till popup-aviseringarna – Windows 7 närmar sig slutet av sin livstid – men dessa varningar är valfria och mjukare – det luras inte att uppgradera till Windows 10 den här gången ( åtminstone inte ännu).

Meddelandet kommer till Windows 7-maskiner i form av KB 4493132, en lapp som Microsoft har märkt som valfritt i Windows Update.

Det finns inte mycket dokumentation om det. KB-artikeln säger helt enkelt:

Efter 10 års service är den 14 januari 2020 den sista dagen som Microsoft kommer att erbjuda säkerhetsuppdateringar för datorer som kör Windows 7 SP1. Denna uppdatering möjliggör påminnelser om supporten för Windows 7. Mer information om Windows 7-supportens slut kan hittas här.

Den här uppdateringen är tillgänglig via Windows Update. Om automatiska uppdateringar är aktiverade hämtas och installeras den här uppdateringen automatiskt. Mer information om hur du aktiverar automatisk uppdatering finns i Windows Update: Vanliga frågor.

Trots vad det sista stycket säger, så länge laddas inte uppdateringen ner och installeras automatiskt, åtminstone inte så långt vi känner till.

Den ursprungliga GWX nag-skärmen var en mardröm som visade sig vara väldigt svår att döda. Den här gången säger Microsoft dock att du kommer att kunna stänga av det och det kommer att förbli avstängt. Uppenbarligen återstår det att se om detta är sant, eller om det fortsätter att vara fallet, men vi kan bara hoppas.

Har du stött på den nya meddelandeskärmen för uppdatering ännu?

Fotokredit: pathdoc / Shutterstock

0 Shares