Ny LegalKart-app kan vara advokaternas bästa vän, hjälpa till att hantera ärenden effektivt och effektivt

0 Shares

Jurister är på jakt efter en behandling i Indien i form av mobilapplikationen LegalKart, som råkar vara den första praktikhanteringsappen som syftar till att förenkla saker för de som är i det juridiska broderskapet.

Utformad av Dr. Arvind Singhatiya, syftar appen till att åstadkomma en havsförändring i hur advokatyrket bedrivs i landet. Detta skulle uppnås genom att låta juristen automatisera de flesta av sina dagliga sysslor och låta dem fokusera på de finare detaljerna i ärendena.

Bland de uppgifter som LegalKart kan utföra med elan är ekonomihantering, klienthantering, dokument- och teamhantering och sådant, saker som en advokat annars skulle ha varit tvungen att utföra manuellt. På det sättet kan appen hjälpa till med att tilldela uppgifter eller synkronisera kalendrar för att hålla advokaterna uppdaterad med nästa engagemang.

Appen hjälper också advokaten att samarbeta med andra i verksamheten eller söka råd från andra expertadvokater från hela Indien. Appen ger också alla de senaste uppdateringarna om alla juridiska frågor. Faktum är att det finns en social sida i appen också genom att advokaterna kan hålla profiler. Dessutom kan de interagera med andra LegalKart-medlemmar i realtid var som helst i landet.

Appen gör det också möjligt för advokater att registrera sina kunder direkt i själva appen. På detta sätt kommer advokater att kunna hålla klienterna uppdaterade om den senaste ståndpunkten i ärendet samt andra detaljer som rör det. Detta gör det också möjligt för advokaterna att hantera flera klienter samtidigt utan att behöva oroa sig för att hålla reda på de enskilda fallen manuellt.

Appen erbjuder också flera praktiska alternativ för advokater som inkluderar möjligheten att lägga till röstnoteringar eller ladda upp viktiga dokument som är relevanta för ärendet. Advokater kan också chatta i realtid med andra advokater för att få råd / instruktioner från experter inom området. Dessutom finns det också möjlighet att chatta med klienterna för att söka information eller ge instruktioner och sådant. På så sätt kan appen fungera som ett effektivt kommunikationsmedium och hjälpa till med ett enkelt informationsflöde.

Betalning är en annan aspekt där appen kan underlätta för advokaterna. Det börjar direkt med fakturaförberedelsen i realtid. Advokater kan lägga till kostnaderna i sina ärenden och kan dela samma sak med sina kunder när det är klart, allt i realtid. Appen kommer också att hålla reda på fakturan också, vilket bara är en anledning till att appen kan vara en stor välsignelse för juristerna.

För klienterna kommer appen att fungera som en enda fönsteröppning för att söka bästa juridiska råd varje gång. Appen noterar kundfrågorna och presenterar dem för advokaterna. Detta gör det ännu bekvämare för advokaterna att få nya klienter och ärenden eftersom appen fungerar som den perfekta mötesplatsen för advokater och klienter, vilket gör den till en vinn-vinn-lösning för båda.

Appen är för närvarande tillgänglig för både iOS- och Android-plattformar.

0 Shares