Ny tangentbordsgenvägshanterare PowerToy låter Windows 10-användare mappa om sina tangentbord

0 Shares

Tangentbordsgenvägshanteraren PowerToy

Microsofts PowerToys-verktyg har alltid visat sig vara populära och ankomsten av en Windows 10-version möttes med enorm spänning. Nya verktyg har släppts under de senaste månaderna, och nu finns det nyheter om ett nytt tillägg: Keyboard Shortcut Manager.

Trots namnet gör Keyboard Shortcut Manager mycket mer än att ge dig kontroll över kortkommandon. Utöver detta kan PowerToy användas för att mappa om nycklar – något som välkomnas av kraftanvändare, utvecklare och människor som byter från macOS eller Linux till Windows.

Se även:

För närvarande är Keyboard Shortcut Manager fortfarande under utveckling och det är inte helt klart när det kommer att finnas en version att ladda ner. Men att döma av hur snabbt de befintliga PowerToys har flyttat från embryonala idéer till fullfjädrade produkter bör det inte dröja för länge innan en installerbar version visas. När det gör det kan det bara kallas Keyboard Manager.

Så vad kan du förvänta dig av just den här PowerToy?

Med utvecklarens ord Sakariya Ahmed låter Keyboard Shortcut Manager användare “få tillgång till tangentbordets potential med möjlighet att mappa om tangenter och skapa användardefinierade kortkommandon”. Författaren har redan förberett en tweet för att marknadsföra PowerToy när den släpps:

Någonsin önskat att du kunde ändra några genvägar och redigera tangentbordsknappar? Eller bytte dator och tangentbordet var lite annorlunda? PowerToys är här för att lösa alla dina tangentbordsproblem med en Keyboard Shortcut Manager! Anpassa din upplevelse genom att mappa om tangenter eller skapa nya genvägar!

Keyboard Shortcut Manager kommer att tävla med olika befintliga tangentbordsgenvägsverktyg och tangentbordsomappare, som AutoHotKey och Karabiner. En av de viktigaste fördelarna med PowerToy är att det gör det möjligt för användare att justera genvägar på OS-nivå för att passa det sätt de arbetar på – så det blir möjligt att ändra genvägen för att komma till dialogrutan Kör från Windows + R till Windows + Z om du vill. Det kommer också att vara möjligt att inaktivera genvägar på OS-nivå som du inte använder för att undvika att aktivera dem av misstag.

Du kan ta reda på mer på GitHub-sidan för Keyboard Shortcut Manager.

0 Shares