Ny uppdatering från Microsoft innebär att du nu kan spela in Skype-samtal

0 Shares

Det har varit mycket Skype-aktivitet från Microsoft nyligen, med början med nyheterna (nedslående och frustrerande för många) att Skype classic skulle avlivas – även om detta beslut senare skjutits upp. Företaget hade också meddelat att inspelning av samtal skulle komma till Skype 8.0, och nu är detta verklighet.

Det kommer att finnas uppenbara integritetsproblem med ankomsten av denna nya funktion, men Microsoft tror att den har en lösning som hjälper dig att hålla människor nöjda och informerade.

Se även:

Lösningen är enkel: Låt folk veta när Skype-samtal spelas in. Men varför vill du ha det här alternativet ändå? Microsoft säger att det är “att införa samtalsinspelning för att fånga speciella ögonblick i ett Skype-samtal med dina nära och kära eller spela in viktiga möten med dina kollegor”. För att komma åt den nya funktionen klickar du helt enkelt på + -tecknet och väljer Starta inspelning. Efter samtalet finns det ett alternativ att spara och dela det inspelade samtalet under de kommande 30 dagarna.

I ett blogginlägg om uppdateringen fortsätter företaget att förklara:

Samtalsinspelning är helt molnbaserad och finns nu tillgänglig på den senaste versionen av Skype och på de flesta plattformar, utom Windows 10. Samtalsinspelning kommer till Windows 10 med den senaste versionen av Skype som släpps under de kommande veckorna.

Så snart du börjar spela in meddelas alla i samtalet att samtalet spelas in – så det finns inga överraskningar.

Medan meddelandet ger alla som inte samtycker till sådana inspelningar möjlighet att backa, finns det inget sätt att bara blockera alternativet som standard.

Bildkredit: Siarhei Dzmitryienka / Shutterstock

0 Shares