Ny version av Windows 95 går snabbare på Windows 10, macOS och Linux

0 Shares

Windows 95

Windows 95 har nyligen haft en liten nostalgi-driven väckelse. Det har skapats koncept för moderna versioner av det gamla operativsystemet på stationära och mobila enheter och det är till och med möjligt att ge en Apple iPhone en Windows 95-makeover.

Förra året släppte utvecklaren Felix Rieseberg Windows 95 som en elektronapp och han uppdaterade detta för några månader sedan så att det kunde köra spelsklassiker som Doom. Hans senaste uppdatering ger OS ett välkommet prestandaförhöjning.

Windows95 2.1 är tillgängligt för Windows, macOS och Linux och uppdaterar programmet för att använda Electron 5.0.1. och uppdaterar fs-extra till v8.

Även om detta inte är lika spännande som att säga att OS ska köra Doom eller Wolfenstein, borde du se några prestandafördelar, men som Rieseberg varnar: “Saker kommer sannolikt att vara lite snabbare, men det är inte som att Windows 95 plötsligt börjar spela Crysis. “

Om du vill skrapa den nostalgi klåda och ta Windows 95 för en snurr på din moderna dator kan du ladda ner den senaste versionen härifrån.

Bildkredit: Roland Magnusson / Shutterstock

0 Shares