Nya MacBook Pro (2016) startar automatiskt när den öppnas utan den ikoniska startklockan

0 Shares

apple-macbookpro-1

När Apple presenterade det nya MacBook Pro-sortimentet förra veckan gjordes mycket av Touch Bar och andra saker som har lagts till. Det som inte märktes omedelbart är att företaget också har dödat den berömda startklockan som brukade låta när du startade bärbara datorer.

Mer än detta har Apple eliminerat behovet av att använda strömbrytaren. Precis när bärbara datorer vaknar från viloläge när locket öppnas startar nya MacBook Pro automatiskt när locket lyfts – även om de är helt avstängda.

Det finns flera fördelar med dessa förändringar, inte minst att det innebär att det är möjligt att slå på en MacBook Pro utan att uppmärksamma vad du gör. Men att döda behovet av att trycka på strömbrytaren hjälper också till att (lätt) påskynda att komma igång; om du öppnar din bärbara dator är det tydligt att du vill använda den, så varför tvinga användare att trycka på en knapp för att göra det?

På sina supportsidor förklarar Apple:

Starta din MacBook Pro genom att öppna den eller ansluta den

MacBook Pro-modeller som introducerades i slutet av 2016 startar när du öppnar locken eller ansluter dem till ström. Läs mer om dessa funktioner.

Om din MacBook Pro (15 tum, slutet av 2016), MacBook Pro (13 tum, sen 2016, fyra Thunderbolt 3-portar) eller MacBook Pro (13 tum, sen 2016, två Thunderbolt 3-portar) är avstängd tänds när du gör dessa saker:

Öppna locket på din Mac, även om den inte är ansluten till ström. Anslut den till en nätadapter medan locket är öppet. Anslut den till en nätadapter medan locket är stängt och det är anslutet till en extern bildskärm.

För att starta din MacBook Pro genom att ansluta den, se till att du använder en nätadapter som ger tillräckligt med ström, som den som följde med datorn. Observera också att vissa av dessa funktioner bara fungerar om batteriet i MacBook Pro inte är helt urladdat.

Njut av tystnaden.

0 Shares