Nya Microsoft Graph API: er ger större kontroll över Windows-uppdateringar

0 Shares

Färgglada Microsoft-logotyp

Microsoft har släppt en offentlig förhandsgranskning av nya API: er för Microsoft Graph som ger systemadministratörer, utvecklare och proffs finkornig kontroll över uppdateringar för Windows 10.

De nya API: erna drivs av distributionstjänsten Windows Update for Business och möjliggör större hantering av uppdateringsdistribution i olika miljöer. Kontroll över installationen av Windows 10-uppdateringar är något som både administratörer och vanliga användare länge har längtat efter, men det är något som har gjorts desto viktigare i år efter att en till synes oändlig rad problematiska uppdateringar släpptes.

Se även:

I ett inlägg på Windows IT Pro-bloggen förklarar David Mebane, huvudprogramchef på Microsoft, att de nya API: erna kan användas för att påskynda säkerhetsuppdateringar i företagsmiljöer förutom att förbättra de övergripande alternativen för uppdateringshantering. De gör det också möjligt för apputvecklare att bygga uppdateringsverktyg som använder kontextuell information som information från en användares kalender för att schemalägga när uppdateringar ska installeras.

Microsoft-graf

API: erna är tillgängliga för test av kunder med prenumerationer för Windows 10 Enterprise E3 eller E5 (ingår i Microsoft 365 F3, E3 eller E5), Windows 10 Education A3 eller A5 (ingår i Microsoft 365 A3 eller A5), Windows Virtual Desktop Access E3 eller E5 och Microsoft 365 Business Premium.

Mebane lyfter fram några av de nya funktioner som API: erna ger användarna:

Godkänn och schemalägg specifika funktionsuppdateringar som ska levereras från Windows Update – inklusive att hoppa över eller inte ta funktionsuppdateringar. Steg distributioner under en period av dagar eller veckor med rika uttryck (t.ex. distribuera 20H2 till 500 enheter per dag, börjar den 11 maj 2021) Bypassera förkonfigurerade Windows Update for Business-policyer för att omedelbart distribuera en säkerhetsuppdatering i hela din organisation. Leverera säkrare uppdateringsresultat genom att använda automatiska piloter för varje distribution.

Mer information finns i blogginlägget och på Microsoft Graph Explorer-sidan.

Bildkredit: Diverse fotografier / Shutterstock

0 Shares