Nya tillägg för Windows Defender Application Guard för Chrome och Firefox öppnar opålitliga webbplatser i Microsoft Edge

0 Shares

Om du försöker besöka en dålig webbplats i Firefox eller Chrome varnar din webbläsare dig ofta så att du kan bestämma om du vill ta risken eller fortsätta till din destination.

Microsoft har gått med i kampen för att förhindra att användare oavsiktligt besöker dåliga webbplatser genom att skapa nya tillägg för Google och Mozillas webbläsare som automatiskt omdirigerar användare från opålitliga webbplatser till Windows Defender Application Guard för Microsoft Edge.

SE ÄVEN: Microsoft släpper Windows 10 19H1 Build 18358 till snabbringen

Så här fungerar det:

När användare navigerar till en webbplats kontrollerar tillägget URL: en mot en lista över pålitliga webbplatser som definierats av företagsadministratörer. Om webbplatsen är fast besluten att vara otillförlitlig omdirigeras användaren till en isolerad Microsoft Edge-session. I den isolerade Microsoft Edge-sessionen kan användaren navigera fritt till alla webbplatser som inte uttryckligen har definierats som betrodda av deras organisation utan någon risk för resten av systemet. Med vår kommande dynamiska omkopplingsfunktion, om användaren försöker gå till en betrodd webbplats medan han är i en isolerad Microsoft Edge-session, tas användaren tillbaka till standardwebbläsaren.

Så med andra ord, om du snubblar över en dålig webbplats när du använder din föredragna webbläsare, kommer Edge att öppnas och du kommer att kunna utforska webbplatsen säkert i det. Den cyniska kommer att se detta som bara ett annat sätt som Microsoft försöker få användare att spendera tid i Edge men andra välkomnar flytten.

För tillfället är Windows Defender Application Guard-tillägget endast tillgängligt för Windows Insiders men det kommer snart att rullas ut till alla.

Du kan få tillägget för Chrome och Firefox nu. Det finns också en Microsoft Store-kompletterande app som du behöver, men Microsofts egen länk pekar för närvarande pinsamt på en falsk tredjepartswebbplats. Hoppsan. Du kan ladda ner själva appen härifrån.

0 Shares