Nya Xiaomi Mi 8 Explorer Edition kan vara den coolaste flaggskeppssmartphonen just nu

0 Shares

Xiaomi följer ett ganska grundläggande recept när man designar en ny avancerad smartphone: det måste ge konsumenterna mycket mer valuta för pengarna än konkurrenterna. Så dess flaggskepp tenderar att erbjuda mycket liknande specifikationer till deras främsta rivaler och kostar hundratals dollar mindre. De saknar dock den kant som många köpare i detta segment letar efter: en övertygande funktion eller fördel för att få dem att sticka ut från mängden.

Den nya linjen flaggskepp som introducerades idag är annorlunda. Mi 8 Explorer Edition, som ligger ovanför Mi 8 och Mi 8 SE i företagets sortiment, är en imponerande bit kit, som packar 3D-ansiktslåsning, som iPhone X, en fingeravtryckssensor på skärmen, som du inte kan gå på en stor rival just nu och en transparent rygg, vilket ger dig en fin titt på vad som finns i enheten.

Separat kan någon av dessa funktioner göra en ny avancerad enhet ganska attraktiv jämfört med vad som redan finns på marknaden, men tillsammans gör de ett starkt argument för att få Mi 8 Explorer Edition. Utan att prova enheten tycker jag att det är den coolaste smarttelefonen på marknaden just nu ur hårdvarusynpunkt.

Utöver allt detta har den också den senaste processorn från Qualcomm, en Snapdragon 845, en 6,21-tums AMOLED-skärm (och ja, det finns ett hack högst upp), 12MP dubbelkamerainställning och en dubbelfrekvent GPS, vilket lovar bättre noggrannhet.

Även om den ser bra ut på papper har kameran aldrig varit Xiaomis framkant, men den här (ja, de här) ser ganska imponerande ut, med företaget som hävdar en DxOMark-poäng på 105 poäng. Det är bättre än iPhone X och Google Pixel 2, och på samma nivå som Galaxy S9 Plus.

I praktiken kan saker och ting vara lite annorlunda än vad riktmärkena säger, men om det är på samma nivå som de tidigare nämnda rivalerna borde det vara en ganska lätt försäljning för Xiaomi. Priset är som alltid mycket, mycket lägre än konkurrenterna, med 8 GB RAM och 128 GB lagringsversion som kostar cirka 580 USD.

Om det låter för dyrt finns det också en vanlig Mi 8, som inte får fingeravtryckssensorn på skärmen eller den genomskinliga baksidan, som börjar på cirka 420 $ (6 GB RAM och 64 GB lagring) och går upp till cirka 520 $ för toppmodellen (6 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme).

Mi 8 SE är ett steg längre ner på stegen och packar en mellanliggande processor (en Snapdragon 710), mindre AMOLED-skärm (5,88 tum) och 12MP och 5MP bakre kameror.

Alla dessa enheter kör MIUI 10, som är baserad på Android Oreo. Detta är kanske den enda svaga punkten i trion, eftersom Xiaomis programvara tenderar att vara alltför anpassad ur lådan. För min smak är det lite för mycket. Men jag är säker på att det finns många människor som gillar det och ser fram emot att prova det senaste flaggskeppet.

0 Shares