Nytt Micromax Yu Ace för lansering den 30 augusti har lång batteritid

0 Shares

Micromax har tappat tips om att det kommer att lansera en ny smartphone under Yu-undermärket. Företaget har nu meddelat att lanseringen kommer att ske den 30 augusti och att telefonen kommer att heta Yu Ace.

Medieinbjudningar till evenemanget skickas redan klart ut och nämner ovan angivna datum. Den enda andra aspekten som hypas är en lång batteritid, vilket innebär att vi kan se fram emot att en Yu-enhet har ett stort batteri. Ingen annan information finns för närvarande, inklusive enhetens sannolika specifikationer.

Med tanke på att det redan finns telefoner med 5000 mAh-batterier, vilket återigen är det högsta som finns i en konsumentinriktad telefon, är chansen att den kommande Yu Ace också kommer att matcha det åtminstone. Eller kanske Micromax kommer att förbättra det med ett ännu högre batteri men det verkar lite osannolikt att möjliggöra utrymme och prisöverväganden.

Ännu ett alternativ för Micromax att gå efter är att införa en banbrytande mjukvaruoptimering för att extrahera mer ur batteriet varje gång. Exakt hur det vill uppnå den extra batteriets driftstid återstår att se men lyckligtvis behöver vi inte vänta mycket längre för att ha alla detaljer.

De andra specifikationerna antyds inte, vilket igen kan vara en indikation på att företaget kommer att spela det säkert med den nya Yu-enheten genom att prissätta den riktigt konkurrenskraftig. Det kan återigen vara det enda alternativet för Micromax att gå för att låta telefonen ha några överlevnadschanser med tanke på de kinesiska märkenas hårda angrepp just nu. Invasionen av de kinesiska företagen som Xiaomi, Huawei, Vivo, Oppo och så vidare i det indiska smartphonesegmentet är den främsta anledningen till att Micromax började tappa marknadsandelar stadigt.

Förra gången företaget lanserade en ny smartphone var det för nästan ett år sedan. Intressant är att det också var en Yu-enhet, det var Yureka 2 för att vara exakt och kostade 11999 INR.

Fortsätt titta på mer om detta när historien utvecklas.

0 Shares