Officiella Microsoft Surface Go USB-C-donglar är mycket dyra, och du bör inte köpa dem

0 Shares

Microsoft släppte nyligen Surface Connect to USB-C Adapter – en dongel som lägger till USB-C till alla Microsoft-datorer med en Surface-anslutningsport. Tillbehöret var universellt panorerat för att vara skrymmande, ful och för dyrt. Tack och lov har den senaste Surface Go-surfplattan en integrerad USB-C-port – den ovannämnda dongeln behövs inte.

Microsoft vill inte lämna den nyligen avtäckta Surface Go ur dongle-partiet, uppenbarligen, eftersom det släpper två adaptrar för surfplattan. En dongel omvandlar bara USB-C-porten till en USB-A-port. Den andra adaptern omvandlar USB-C-porten till en USB-A-port och lägger till en Ethernet-port. Konstigt nog nämnde Microsoft inte dessa produkter när de tillkännagav Surface Go, men de är tillgängliga för förbeställning nu. Och ja, de kommer att fungera med alla USB-C Windows-enheter; inte bara Surface-enheter.

LÄS OCH: Du kan redan spara $ 50 på Microsoft Surface Go

USB-C till USB-A-dongeln (officiellt benämnd “Surface USB-C-till-USB-adapter”) är ungefär så grundläggande som du kan få. I stället för att erbjuda en kort kabel för flexibilitet är det en stel och stubbig adapter som skjuter rakt ut från USB-C-porten. Detta gör att du kan ansluta traditionella USB-A-produkter, till exempel möss, tangentbord eller flash-enheter. Priset på $ 20 är ganska högt – det finns många billigare alternativ på webbplatser som Amazon, som den här från Anker för bara 7,99 dollar.

LÄS OCH: StarTech släpper UVCHDCAP HDMI till USB-C Video Capture Device för Windows, Mac och Linux

Den andra adaptern heter “Surface USB C to Ethernet and USB Adapter”, och den är den mer intressanta av de två. Det låter dig ansluta USB-A-enheter som den andra dongeln, men den erbjuder också en gigabit Ethernet-port. Det betyder att du kan ansluta Surface Go till trådbundet internet. Även om det är en mycket snygg produkt är den alldeles för dyr på $ 54,99. Till exempel är en liknande produkt från Cable Matters här $ 19,99, och den erbjuder tre USB-A-portar – två fler än denna Microsoft-adapter.

Du kan förbeställa båda donglarna från Best Buy nu med hjälp av länkarna nedan, men du borde inte göra det. Även om jag är säker på att de fungerar bra och är solida byggda, är priserna bara löjliga. Förhoppningsvis tar du mitt råd och väljer de billigare alternativen som är länkade ovan.

0 Shares