Om Apple iPad Pro är ett misslyckande, varför slog det Microsoft Surface i försäljningen?

0 Shares

apple_on_pengar

Ett tag verkade det som att allt som Apple rörde blev guld. iPod, iPhone, iPad – allt förändrade datorlandskapet. Tyvärr betraktades de senaste produkterna som Apple Watch och iPad Pro av många experter som svaga. Heck, vissa har kallat iPad Pro ett misslyckande.

Men tänk om iPad Pro inte var ett misslyckande? Vad händer om de här kennlarna hade fel? Microsofts Surface-linje har betraktats som en framgång – en del av företagets vändhistoria. Med det sagt, skulle du bli förvånad om jag sa till dig att iPad Pro slog markant ytan under semestern? Det stämmer. Uppfattningen om svag iPad Pro-försäljning var exakt den – uppfattningen bara. De verklighet är, iPad Pro förstörde Surface under Q415.

“Trots semesterperioden minskade den globala marknaden för surfplattor ännu en gång under fjärde kvartalet 2015 (4Q15) med 65,9 miljoner enheter levererade, en minskning med -13,7 procent jämfört med året innan, enligt preliminära uppgifter från International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Tablet Tracker. Totala leveranser för 2015 uppgick till 206,8 miljoner, en minskning med -10,1 procent från 230,1 miljoner året innan. Trots marknadens negativa bana totalt sett nådde leveranserna för löstagbara surfplattor en rekordhög nivå på 8,1 miljoner enheter “, säger IDC.

Jean Philippe Bouchard, forskningsdirektör, surfplattor vid IDC förklarar, “en av de största anledningarna till att löstagbara produkter växer så snabbt är att slutanvändarna ser enheterna som ersättare för PC. Vi tror att Apple sålde drygt två miljoner iPad-proffs medan Microsoft sålde runt 1,6 miljoner Surface-enheter, varav de flesta var Surface Pro och inte den mer överkomliga Surface 3. Med dessa resultat är det uppenbart att priset inte är den viktigaste funktionen som tas i beaktande när man skaffar en löstagbar prestanda “.

LÄS MER: Stora universitet går all-in på iPad Pro – undviker Microsoft Surface

Tänk på det folkens. Apple sålde 2 miljoner iPad Pro-datorer, jämfört med 1,6 miljoner Surface-surfplattor. Dessa försäljningssiffror inkluderar endast Pro-varianten av Apples surfplatta, medan Microsofts totala omfattar alla Surface-varianter. Detta gör Apples försäljning mycket mer imponerande.

Att ta det ett steg längre och göra det ännu mer fantastiskt, iPad Pro började inte säljas förrän i mitten av november. Det betyder att Surface hade en halv och en halv huvudstart för Q415 och fortfarande förlorade. Yikes.

Signalerar detta att iPad Pro är en framgång? Berätta för mig i kommentarerna.

Fotokredit: Olha Insight / Shutterstock

0 Shares