Om du inte vill vara Microsofts marsvin, pausa Windows-uppdateringar

0 Shares

Två marsvin

Vi har skrivit mycket om Windows 10 här på BetaNews, och många av dessa artiklar har handlat om problem som introducerats av nya uppdateringar. Under en tid har det känts som om uppdateringarna och patcharna som släpps inte har testats fullständigt, och användare av operativsystemet används som marsvin när Patch Tuesday rullar runt varje månad.

Det finns naturligtvis argumentet att Microsoft har en omöjlig uppgift när det gäller att säkerställa att korrigeringar och uppdateringar inte orsakar problem för personer med nästan obegränsad kombination av hårdvara och programvara. Men det är lite tröst om det är ditt system som blir borked av en lapp.

Se även:

Medan Microsoft hellre vill att alla installerade uppdateringar så snart de görs tillgängliga, erbjuder företaget tack och lov ett sätt att pausa nedladdningen och installationen. Det spelar ingen roll om du använder Windows 10 Home eller Pro, du kan ta olika grad av kontroll över när, hur eller om uppdateringar kontrolleras, laddas ner och installeras.

Det första alternativet som är tillgängligt för alla finns i inställningar:

  Öppna inställningar från Start-menyn och gå till Uppdatering och säkerhet

  Klicka på alternativet märkt Pausa uppdateringar i sju dagar för att undvika uppdateringar i en vecka Du kan upprepa denna process upp till fem gånger innan Windows hindrar dig från att blockera uppdateringar Om du vill börja ta emot uppdateringar igen innan en sju dagars period är över, klicka bara på Återuppta uppdateringar knapp

Ett annat alternativ är att pausa uppdateringar till ett visst datum i framtiden – upp till 35 dagar:

  Från Uppdatering och säkerhet avsnitt av inställningar, klick Avancerade alternativ längst ner i listan Under Pausa uppdateringar rubrik, använd rullgardinsmenyn för att välja när du vill börja ta emot uppdateringar igen. Om du ändrar dig om datumet kan du besöka sidan för att ändra det eller klicka på Återuppta uppdateringar knapp

Om du har Windows 10 Pro har du dock tillgång till Group Policy Editor som ger dig större kontroll över uppdateringar. Så här inaktiverar du uppdateringar med det här verktyget:

  Tryck Start, typ msc och tryck Stiga på

  Bege sig till Datorkonfiguration> Administrativa mallar> Windows-komponenter> Windows Update

  Det finns många inställningar att spela med här, men kill-omkopplaren finns under Konfigurera automatiska uppdateringar – dubbelklicka på den här inställningen, välj Inaktiverad och klicka sedan på OK

Vad känns det bäst att göra – lämna Windows 10 för att automatiskt installera uppdateringar eller vänta tills du vet att de är säkra innan du manuellt installerar de du behöver?

Bildkredit: Neskuchniy Vladimir / Shutterstock

0 Shares