Tasker är en otrolig tjänst som låter dig automatisera nästan allt du kan tänka dig på din telefon. Appen fick nyligen stöd för Googles nya sömnspårningsverktyg och lärde sig att läsa JSON-data och webbsidor i år, och nu kan Tasker också automatisera Google Sheets med sitt senaste plugin: AutoSheets.

Precis som de andra Tasker-plugin-programmen fungerar AutoSheets tillsammans med Tasker-appen och möjliggör några mer avancerade funktioner som kretsar kring Google Sheets. Vid lanseringen kan plugin-programmet skapa nya kalkylark, lägga till rader med ny data, ta bort cellinnehåll, duplicera ark, få data och celler från befintliga ark och mer. När du matas med rätt data tillåter AutoSheets dig att skapa en hel del automatiserade arbetsflöden. Du kan till exempel använda den för att automatiskt spåra dina utgifter genom att lyssna på meddelanden från din bankapp, men det är också bra för att registrera temperaturen för att utvärdera dina inställningar för smarta uppvärmningar. Du kan också använda den för att spåra plats- och träningsdata.

Det nya pluginet är nu tillgängligt i Play Store. Vissa färdiga AutoSheet-projekt är också tillgängliga om du inte vill börja om från början. Om du bara kommer igång med Tasker kan allt detta vara för mycket för dig. Var noga med att kolla in vår nybörjarguide för tjänsten för att bekanta dig med den.

Autoark
Autoark
Tasker
Tasker