Om du vill köpa en iMac Pro måste du gå snabbt

0 Shares

iMac Pro

Den som funderar på att ta tag i sig en ny iMac Pro måste vara snabb för att undvika besvikelse. Det mycket älskade systemet är endast tillgängligt att köpa “så länge lagret räcker” eftersom Apple avbryter den avancerade datorn.

Förutom att det bara finns ett begränsat antal tillgängliga enheter, kan köpare också bara välja basmodellen och ingen personlig konfiguration eller uppgradering är möjlig. Dessutom verkar det osannolikt att det kommer att finnas ett ersättningssystem när leveransen är torr.

Se även:

Det enda alternativet för iMac Pro-sökare som vill köpa direkt från Apple är $ 4,999, 3,0 GHz 10-kärniga Intel Xeon W 27-tums basmodell, 32 GB RAM, 1 TB SSD-lagring och 8 GB Radeon Pro Vega 56. Om du är nöjd med dessa specifikationer, det är osannolikt att du ska vara nöjd med leveranstiderna – det finns för närvarande tre till fyra veckors försening mellan beställning och leverans. Det finns dock en chans att säljare från tredje part har olika alternativ tillgängliga.

Apple har bekräftat för Engadget att systemet har avbrutits. Företaget sa också att “de flesta professionella kunder sannolikt skulle vara nöjda med avancerade 2020 iMac” – en stark indikator på att ersättningsmodeller inte kommer att finnas.

Med Apples senaste byte till sina högpresterande, hemodlade M1-chips är det kanske ingen överraskning att dessa Xeon-baserade system stängs. Mac Pro fungerar också som ett potentiellt andraval för kunderna, men chansen för en uppdatering av iMac Pro är ganska liten.

0 Shares