Om du vill streama HD Netflix på din OnePlus 5 / 5T måste du skicka det för en uppdatering

0 Shares

Mobiltelefon som tar fotoet av brevlådan

Mjukvaruuppdateringar erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att skruva in nya funktioner och alternativ på appar och operativsystem – eller åtminstone i teorin. Om du gillar tanken på att streama HD Netflix-innehåll på din OnePlus 5 eller 5T, kommer du förmodligen vara glad att höra att det finns en uppdatering tillgänglig som ger just den här funktionen till din telefon.

Det här är helt klart bra nyheter. Vad som inte är så bra är dock det extraordinära faktum att för att få den här funktionen måste du fysiskt skicka din telefon så att OnePlus kan utföra uppdateringen åt dig.

På plussidan har OnePlus sagt att det – i många delar av världen – täcker fraktkostnaderna, men det betyder att vara utan din telefon under en tid. Företaget säger att det syftar till att få tillbaka telefoner till sina ägare inom fem arbetsdagar efter mottagandet – men det betyder fortfarande att vara utan telefon under en hel vecka.

Så vad handlar det om att behöva skicka in telefoner ändå?

För att lägga till stöd för Googles WidevIne nivå 1 DRM måste en telefon vara ansluten till en säker, autentiserad dator. Tydligen är det helt enkelt inte möjligt att leverera en OTA-uppdatering eller att erbjuda ett paket som kan laddas i sidled.

Ett uttalande från OnePlus Community Manager, David Y, varnade OnePlus-användare om den ovanliga uppdateringsmetoden:

Hej alla, om ni firade kinesiskt nyår hoppas vi att ni har haft en bra semester. Och om du inte var det hoppas vi att du gillade det ändå.

Vi har goda nyheter om detta, vi har precis lanserat ett program för att uppdatera OnePlus 5 och OnePlus 5T-telefoner. På grund av säkerhetsprocesserna med att uppdatera enheterna kan vi bara leverera uppdateringen via en fysisk anslutning från en autentiserad dator. Om du är intresserad av den här uppdateringen, kontakta vårt CS-team för mer information.

Vi täcker budkostnaderna för OnePlus 5 och OnePlus 5T-kunder som vill ha uppdateringen, eftersom du måste skicka din enhet till oss för att uppdatera. Vi har en process på plats vilket innebär att vi kommer att ha din telefon tillbaka till dig inom högst fem arbetsdagar från det att vi tar emot den. Vi har arbetat hårt för att effektivisera denna process så mycket som möjligt, och på grund av detta kan vi inte täcka kurirkostnaderna för kunder utanför våra serviceområden, som är Nordamerika, Europa, Indien och Kina.

Det blir intressant att se hur många som väljer att ha uppdateringen installerad för dem på detta sätt. Är locket av HD-innehåll tillräckligt för att du ska överväga att skicka din telefon?

Bildkredit: Albina Glisic / Shutterstock

0 Shares