Omröstning: Borde Apple hjälpa FBI att låsa upp San Bernardino iPhone?

0 Shares

Apple röstar

De amerikanska domstolarna säger att Apple borde hjälpa FBI att få tillgång till innehållet på en iPhone som tillhör en av San Bernardino-skyttarna, men Apple vägrar på grund av att de inte vill försämra säkerheten för Apples kunder.

Jag är personligen på Apples sida, liksom min kollega Joe Wilcox, men Donald Trump vill att Apple ska använda “sunt förnuft” och öppna sin telefon, medan John McAfee hävdar att han kan hjälpa FBI att låsa upp Apples enhet inom “tre veckor” , främst genom användning av socialteknik. FBI för sin del säger att det inte vill att Apple ska skapa en bakdörr i alla iPhones, bara låsa upp den som tillhör mördaren.

Apple har enligt uppgift fått mer tid att svara på domstolsbeslutet och förbereda sitt försvar, så situationen kommer sannolikt inte att lösas på något sätt när som helst.

BetaNews-läsare har kommenterat ämnet i både mina och Joes berättelser, men vad jag skulle vilja veta är vad det totala samförståndet är. Är du på Apple-sidan här, eller tycker du att företaget borde öppna upp iPhone och hjälpa FBI?

Avgiv din röst och lämna en kommentar nedan för att förklara orsaken till din åsikt.

[poll id=”26″]

Fotokredit: Blablo101 / Shutterstock

0 Shares