OnePlus 5 är nu officiell – Qualcomm Snapdragon 835, 8 GB RAM och en prisökning

0 Shares

oneplus-5-officiell-2

Tre år på gång är OnePlus 5 – företagets “mest kompletta och konkurrenskraftiga produkt hittills” – nu officiell. OnePlus säger att allt handlar om detaljerna, och företaget har gjort oändliga mindre justeringar och över 100 prototyper för att lösa en slutlig design. Handenheten är bara 7,25 mm tjock, och telefonens övergripande layout är nästan identisk med OnePlus 3 och 3T – och ja, det finns ett hörlursuttag.

Telefonen finns i Midnight Black och Slate Grey och specifikationerna är i linje med läckage och rykten vi har hört de senaste veckorna. OnePlus är angelägen om att vi inte fokuserar helt på specifikationer, men med inkluderingen av upp till 8 GB RAM är de svåra att ignorera – och det är centralt för den “smidiga upplevelsen” som telefonen erbjuder.

Batterilivslängden har förbättrats av Qualcomm Snapdragon 835 liksom LPDDR4X-minnet. Programvaruoptimering i form av App Priority hjälper dig att hålla dina mest använda appar tillgängliga när du behöver dem mest så att de startar snabbt.

Och det finns naturligtvis kamerorna. OnePlus har gjort mycket av kameran under lanseringen av OnePlus 5, och den här handenheten är en modell med dubbla linser. En teleobjektiv har införts för att förbättra bilder, och installationen är den högsta upplösningen med dubbla kameror som finns tillgänglig. Men det är programvaran som fungerar när du klickar på slutaren som verkligen gör skillnaden – det finns inbyggd optimering som automatiskt väljer de bästa inställningarna och förbättrar utdata, och det finns också kontroller på professionell nivå.

Här är OnePlus 5-specifikationerna i sin helhet:

CPU: Qualcomm Snapdragon 835 (upp till 2,45 GHz)

Visa: 5,5 “1080p, optisk AMOLED / DCI-P3

Fingeravtryckssensor: 0.2s upplåsning, keramik

Dubbel kamera: 20 + 16MP, F / 2.6 och F / 1.7 bländare

BAGGE: 6 / 8GB LPDDR4X

Anslutning: Bluetooth 5.0, NFC

Kraft: Dash Charge, 3300 mAh

Lagring: 64 / 128GB, UFS 2.1 2-fil

Nätverk: En global version, CAT 12 / 3CA

Dash Charge är något vi har sett tidigare, och det används fortfarande för OnePlus 5. Den proprietära laddaren tar hand om strömhantering och den erbjuder en dags laddning på 30 minuter. OnePlus känner också till Android – Oxygen OS. Nya funktioner inkluderar ett speciellt läsläge som automatiskt justerar färgtemperaturen efter omgivande belysning och utökade skärmdumpar (tänk vertikala panoramabilder).

OnePlus säger att det har förlitat sig mycket på kundfeedback och citerat klagomål om OnePlus 3s färgnoggrannhet och den efterföljande introduktionen av ett nytt färgläge. På samma sätt innebär klagomål om vibrationens buller att OnePlus 5 har en mer kraftfull men tystare vibrationsmotor.

När det gäller prissättning kostar modellen Midnight Black (8GB + 128GB) $ 539 / € 559 ​​/ £ 499 / CAD 719, och modellen Slate Grey (6GB + 64GB) kostar $ 479 / € 499 / £ 449 / CAD 649. Tidig försäljning finns tillgängliga på oneplus.net just nu, och enheten är på öppen försäljning från 27 juni.

0 Shares